• Haberler
  • Muş
  • Muş'ta Mart ayında metrelerce karla mücadele devam ediyor

Muş'ta Mart ayında metrelerce karla mücadele devam ediyor

Muş'ta kar kalınlığının yer yer 4 metreyi bulduğu Üçevler grup köy yolunda karla mücadele çalışmaları tüm zorluklara rağmen sürdürülüyor. 2 bin 550 rakımlı Çavuştepe mevkisindeki yolun ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekipleri hummalı bir şekilde çalışıyor. Vali Avni Çakır, sahaya inerek çalışmaları yerinde inceledi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Üçevler grup köy yolu üzerinden 10 köy ve 22 mezraya ulaşımı sağlayan güzergâhı yeniden ulaşıma açmak için yoğun mesai harcıyor. Tipi ve kar yığınlarının yer yer 4 metreyi bulduğu zorlu arazide, ekipler 3 gün içinde yolu açmayı hedefliyor.

“Vatandaşlarımız Mağdur Değil, Bu Yol En Kestirme Güzergah”

Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Avni Çakır, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ile birlikte ekibin durumuna dair bilgi aldı. Vali Çakır, söz konusu yolun bölgedeki alternatif yollardan biri olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu yol, 10 köy ve 22 mezra için önemli bir güzergâh. Diğer yollar açık, vatandaşlarımız mağdur değil. Ancak bu yol en kısa ve konforlu ulaşımı sağladığı için önemli. Kar yüksekliği yer yer 3-4 metreyi buluyor. Ekiplerimiz zorlu koşullara rağmen büyük bir özveriyle çalışıyor.”Muş'ta Mart ayında metrelerce karla mücadele devam ediyor

Karla Mücadelede Dev Maliyet ve Ekip Çalışması

Muş’un zorlu coğrafyasında kış mevsiminin büyük mesai ve kaynak gerektirdiğini vurgulayan Çakır, bu yıl karla mücadelede 68 araç ve 100 personelin görev aldığını, yaklaşık 205 bin litre mazot tüketildiğini açıkladı.

“Muş genelinde 368 köy ve 217 mezra bulunuyor. Bu geniş alanda kış boyunca ciddi bir emek harcanıyor. Bu yıl geçen yıla kıyasla kar daha az yağdı ancak özellikle yüksek kesimlerde karla mücadele hâlâ büyük önem taşıyor.”

“Kar Demek Bereket Demek”

Vali Çakır, kar yağışını bir zorluk olarak değil, bölge için bir bereket olarak gördüklerini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

“Kar demek, su kaynaklarımızın zenginleşmesi ve tarımsal üretimin desteklenmesi demek. Geçen yıl bu bölgede yer yer 7-8 metre kar vardı. Bu yıl da son yağışlarla bereketli bir sezon geçiriyoruz. Emeği geçen tüm personele teşekkür ediyorum. Başarılı, uyumlu ve verimli bir kış sezonunu geride bırakıyoruz.”

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
AA

Bakmadan Geçme