Öğrenciler kazandıkları paraları Filistin'e bağışladılar

Öğrenciler kazandıkları paraları Filistin'e bağışladılar
Ağrı Murat Kız YİBO öğrencileri tarafından Filistin için okulda gerçekleştirilen tiyatrodan gelen gelir Ağrı Umut Kervanı Derneğine, Filistin'e ulaştırılmak üzere teslim edildi.

Ağrı Murat Kız YİBO öğrencileri tarafından Filistin için okulda gerçekleştirilen tiyatrodan gelen gelir Ağrı Umut Kervanı Derneğine, Filistin'e ulaştırılmak üzere teslim edildi.
İşgal rejiminin aylardır Filistin'de gerçekleştirdiği soykırım Türkiye toplumunun her kesiminde tepki ile karşılanıyor.
Yaşanan zulmü zihinlerde taze tutmak için tiyatro gösterisi hazırlayıp sergileyen Ağrı Murat Kız Yatılı Bölge Ortaokul öğrencileri tiyatro gösterisini okul bahçesinde bulunan halı sahada gerçekleştirdi.
Öğretmenlerinin destekleri ile hazırladıkları tiyatrodan gelen geliri Filistin'e ulaştırılmak üzere Ağrı Umut Kervanı Derneği'ne teslim eden öğrencilere temsilen gelen okul öğrencilerinden Hatice Zeynep Adıgüzel ve Berra Ebrar Akcan topladıkları ücreti Ağrı Umut Kervanı Derneği Başkanı Muhammet Arif Yılmaz'a teslim ettiler.

ver1.jpeg

Okul yönetimi, öğretmen ve öğrencilere bu anlamlı davranışlarından dolay teşekkür eden Muhammet Arif Yılmaz, "Öğrencilerimiz daha öncede Filistin için bir çalışma yapmıştılar ve bu çalışmadan elde edilen geliri Ağrı Milli Eğitim Müdürü vasıtası ile kurumumuza teslim etmişlerdi. İvedi bir şekilde bunu Gazze'ye ulaştırmıştık. Şimdi yeni bir çalışma yapmışlar. Okullarında arkadaşları ile birlikte biletli tiyatro düzenleyip buradaki geliri Ağrı Umut Kervanına teslim ettiler. Bizde en kısa sürede bu ücreti Gazzeli Ebrarlar'a, Haticelere ulaştıracağız inşallah. Bu tarz hassasiyetlerin toplumda daha yaygınlaşmasını diliyoruz." dedi.
Gerçekleştirdikleri tiyatro ile yaşanan soykırıma karşı sessiz kalmamak istedikleri belirten Hatice Zeynep Adıgüzel, "Bu tiyatroyu Filistinli kardeşlerimizi hatırlamaları için düzenledik. Bu çalışmamız kapsamında da bir miktar ücret topladık. Daha öncede bir çalışma yapıp Ağrı Umut Kervanı Derneği'ne Filistin'e ulaştırılması için bağışlamıştık. Şimdide topladığımız paraları veriyoruz. En azından bir su bir yemek ücretlerini karşılamış oluyoruz." ifadelerini kullandı.

ver.jpeg

Berra Ebrar Akcan ise şunları söyledi: "Filistinli kardeşlerimize bir nebze olsun yardım etmek istedik. Daha öncede para topladık arkadaşlarımız arasında bize çok güvenmiyorlardı ama bu defa güvenleri daha fazlaydı. Orada yaşanan bir zulüm var ve bu zulme sessiz kalamayız. İnşallah bu zulüm kısa süre içerisinde son bulur."

Kaynak:BÜLTEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.