Okullara 30 bin temizlik personeli alımı ne zaman?

Okullara 30 bin temizlik personeli alımı ne zaman?
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda temizlik personel takviyesinin giderilmesi için 30 bin yeni personel alımı uygulaması duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunduğunu ve okullardaki temizlik çözümünün çözülmesi amacıyla ilave personel istihdamının yapılacağını belirtti. Peki, 30 bin temizlik personeli alımı ne zaman yapılacak?

Başvuruların Başlayacağı Tarih Merak Konusu

Bakan Tekin, okullarda yaşanan temizlik personelinin açığına dikkat çekerek, bu durumun taşeron çalışanların kadroya toplanması süreciyle ilerlemesini ifade etti. Bakanlık, 45 bin kadrolu temizlik arızasına ek olarak, eksik kalan okullara temizlik hizmetini taşeron firmalar üzerinden sağlıyordu. Ancak taşeron problemleri kadroya geçtikten sonra yaşanan sorunlar çözülmek için yeni bir adım atıldı. Bakan Tekin, "120 bin yarı zamanlı personel için açılan çalışma alanı ancak %25 oranında doldurulabildi" dedi.

30 Bin Yeni Temizlik Personeli Alımı Geliyor

Yusuf Tekin, masrafları karşılamak adına MEB bünyesine 30 bin yeni temizlik personeli alınacağını açıkladı. Tekin, "Pazartesi itibarıyla, Çarşamba günü 30 bin temizlik personeli alımı yapılacak ve böylece temizlik sorunu çözülecek" dedi.

30 Bin Temizlik Personeli Alımı Başvuru Tarihi

Bakan Tekin'in açıklamalarına göre, 23 Eylül Pazartesi günü 30 bin temizlik personel alımı için ilanın yayımlanması bekleniyor. Bu adımla birlikte okullardaki temizlik sorununun çözümü hedefleniyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.