Okulların Açılmasıyla Ziyaretçi Azaldı

Okulların Açılmasıyla Ziyaretçi Azaldı
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki yer tarihi İshak Paşa Sarayı ve Ahmed-i Hani Türbesi’ne gelen ziyaretçi sayısı, okulların açılmasıyla düşüşe geçti.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki yer tarihi İshak Paşa Sarayı ve Ahmed-i Hani Türbesi’ne gelen ziyaretçi sayısı, okulların açılmasıyla düşüşe geçti.

Her yıl binlerce turistin akınına uğrayan iki önemli tarihi ve kültürel değer olan Tarihi İshak Paşa Sarayı ve Ahmed-i Hani Türbesi, özellikle yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında bulunuyordu. Tatil döneminde bölgeye gelen turistler, bu iki önemli eserin tarihi ve manevi atmosferini deneyimliyordu. Okulların açılmasıyla birlikte turistin sayısında ciddi bir azalma gözlemlendi.

ter.jpeg

Doğubayazıt'ın turizm potansiyelinden yararlanan birçok esnaf, yaz sezonu boyunca elde ettikleri gelirle kış sezonunu geçirmeye çalışıyor. Okulların açılmasıyla birlikte, bölgedeki otel, restoran ve hediyelik eşya satan dükkanların da işlerinde azalma yaşandı.

ter1.jpeg

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Ahmed-i Hani Türbesi Türbedarı ve Rehberi Mustafa Yekid ve Ahmed-i Hani Türbe Cami İmam-Hatipi İslam Kandemir, yaz dönemi boyunca yoğun bir şekilde misafirlerini ağırladıklarını belirterek, “Okulların açılmasıyla birlikte artık tatil planları da tamamlanmış oldu. Bundan dolayı bize gelen misafirlerin sayısında da gözle görülür bir azalma var. Tabi bu düşüş sadece yerli turistler için geçerlidir. Yabancı turistler yine eskisi gibi İshak Paşa Sarayı’na ve Ahmed-i Hani Türbesi’ne gelmeye devam ediyor” dedi.

ter3.jpeg

Kaynak:Çetin Baydar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.