Ot Biçme Dönemiyle Kaynakçıların Yüzü Gülüyor

Ot Biçme Dönemiyle Kaynakçıların Yüzü Gülüyor
Ağrı’da ot biçme sezonunun başlamasıyla birlikte tarım sektöründe hareketlilik artarken, bu dönemde kaynakçıların yüzü gülmeye başladı.

Ağrı’da ot biçme sezonunun başlamasıyla birlikte tarım sektöründe hareketlilik artarken, bu dönemde kaynakçıların yüzü gülmeye başladı.

Ot biçme sezonunun başlamasıyla birlikte kaynakçılar için yoğun ve bereketli bir dönem başladı. Kırılan ve arızalanan biçerlerin tamiri, bu meslek grubunun iş yükünü artırırken, aynı zamanda kazançlarını da önemli ölçüde artırıyor. Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan kaynakçı ustanı Hacı Mehmet Uçar, bu dönemde tarım sektörünün vazgeçilmez bir parçası haline geldiklerini söyledi. Yaptıkları tamir ve bakım işlemleriyle çiftçilerin işlerinin aksatılmadan sürdürülmesini sağladıklarını dile getiren Uçar, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da, ot biçme sezonu başlamadan önce tüm biçer malzemelerini kışın hazırlayarak sezona hazır hale getirdik. Bu sayede, sezon başladığında müşterilerimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Kaynakçılar olarak malzemeleri kışın hazırlayarak, sezonda meydana gelebilecek arızaların önüne geçmeyi ve çiftçilerin işlerini aksatmadan sürdürebilmelerini amaçlıyoruz” dedi.

bicer.jpeg

Ot biçme sezonunda kaynakçılar olarak yoğun bir çalışma temposu başladığını dile getiren Uçar, “Bu dönemde tamir ve kaynak işleri hız kazanıyor ve gece gündüz demeden çalışarak çiftçilerin işlerini aksatmamaları için büyük bir özveri gösteriyoruz. Kırılan biçerlerin tamir edilmesi, kaynak yapılması ve malzemelerin yenilenmesi gibi işlemler, iş yükümüzü artırırken aynı zamanda kazancımızı da artırıyor” ifadelerini kullandı.

bicer1.jpeg

Kırılan biçer parçasına kaynak yapmak için geldiğini ifade eden çifti Ramazan Demir de, ot biçme sezonunun başlamasıyla birlikte sürekli kaynakçıların yolunu tuttuklarını belirterek, “Kaynakçılar, kışın hazırlıklarını yaparak müşterilerinin mağdur olmaması için ellerinden geleni yaptıkları için özellikle parça konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Geldiğimizde kısa sürede işimizi hallederek tekrar köyümüze dönüyoruz” dedi.

bicer2.jpeg

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.