Otobüs Bilet Satışlarında Düşüş Yaşanıyor

Otobüs Bilet Satışlarında Düşüş Yaşanıyor
Ağrı Şehirler Arası Otobüs Terminali, yaz sezonunun bitmesiyle birlikte durgun günlere girdi. Otogar esnafı ve otobüs firmaları, bilet satışlarının önemli ölçüde azaldığını belirtirken, özellikle mazot fiyatlarının yüksek oluşundan yakındı.

Ağrı'daki otobüs firmaları, mazot fiyatları nedeniyle zor bir dönemden geçiyor. Bununla birlikte, uçak bilet fiyatlarının belirli dönemlerde daha uygun hale gelmesi, özellikle uzun mesafelerde otobüsle seyahat eden yolcu sayısını azalttı. Best Van, Erciş İtimat ve Öz HasBingöl firmalarının yetkililerinden Turan Can, Karaköse Haber'e yaptığı açıklamalarda, “Mazot fiyatları ve uçak biletlerinde dönemsel düşüşler işlerimiz oldukça düşürüyor. Yolcu sayılarında ciddi bir azalma var” dedi.

whatsapp-image-2024-09-20-at-11-36-32-1.jpeg

Ulaşım Genel Müdürlüğü'nün sunduğu sabit bilet fiyatlarından memnun kaldıklarını da ifade eden Can, “Bu sistem sayesinde rekabet azaldı. Eskiden firmalar kendi bilet fiyatlarını belirlerdi, bu da büyük bir rekabete yol açardı. Şimdi herkes Ulaşım Genel Müdürlüğü'nün fiyatlarına sadık kalmak zorunda. Bu da hem firmalar hem de yolcular için daha adil bir düzenleme oldu” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-09-20-at-11-36-32-2.jpeg

Ağrı otogarındaki firmaların çevre illere uygun bilet fiyatları sunarak yolcuları çekmeye çalıştığını da ifade eden Can, “Ağrı'dan Iğdır'a 200 TL, Erzurum, Van ve Kars'a 400 TL, Doğubayazıt'a ise 150 TL gibi makul fiyatlarda hizmet veriyoruz. Özellikle kısa mesafeli seyahatlerde otogar hala önemli bir tercihtir. İstanbul-Ağrı hattında bilet fiyatları 2000 TL seviyelerinde, ancak bazı firmalar indirim yapabilmek için kooperatif onayını bekliyor” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-09-20-at-11-36-32.jpeg

Otogarın en yoğun dönemin yaz ayları olduğunu da vurgulayan Turan Can, Temmuz ve Ağustos aylarında bilet satışlarının yükselişte olduğunu belirtti. Özellikle üniversite öğrencilerinin vize ve final haftalarından sonra tatile çıkmaları ve batıya işçi göçü nedeniyle bu dönemde işlerin canlandığını, ancak kış aylarında ağır hava şartları ve uçak seyahatine artan talep nedeniyle işlerin yavaşladığını ifade eden Can, “Kışın işler oldukça durgunlaşıyor. Bazı firmalar dükkân kiralarını bile karşılamakta zorlanıyor” şeklinde konuştu.

Ağrı Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde durgun günlerin devam ederken, firmalar özellikle kış sezonunda yolcu sayılarını artırmanın yollarını arıyor.

whatsapp-image-2024-09-20-at-11-36-30.jpeg

Kaynak:Canan Söğüt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.