Otomotiv sektöründe '7 Temmuz' yönetmeliği ertelendi

Otomotiv sektöründe '7 Temmuz' yönetmeliği ertelendi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, otomotiv sektöründe genel güvenlik yönetmeliğinin uygulanma tarihini 31 Ağustos'a erteledi.

Buna göre, Genel Güvenlik Yönetmeliği’nin başlangıç tarihi 7 Temmuz 2024'ten 31 Ağustos 2024'e uzatıldı. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Bu kararla birlikte, stokta bulunan ve önümüzdeki iki ay içinde ithal edilecek araçların mevcut yönetmelik kapsamında satışı için ek süre tanındı.

Genel Güvenlik Yönetmeliği Nedir?

Genel Güvenlik Yönetmeliği (GSR 2), Avrupa Birliği tarafından sıfır araçlara yeni özellikler ve donanımlar eklenerek daha güvenli hale getirilmeleri için hayata geçirilen bir güvenlik donanımı regülasyonudur. Türkiye, 2020 yılında bu regülasyonu imzalayan ülkeler arasında yer alıyor.

Bu doğrultuda, Türkiye’de üretilen veya satılan binek, hafif ticari ve ağır ticari tüm sıfır araçlarda daha güvenli bir sürüş deneyimi sunmak için gerekli değişikliklerin yapılması gerekiyor. Bu değişikliklerin, araç satıcılarının yanı sıra kiralama için filo araç seçimi yapan filo firmalarının da dikkat etmesi önem taşıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.