• Haberler
  • Erzurum
  • Palandöken'de çığ bölgesinde snowboard yapan kişiye ceza kesildi

Palandöken'de çığ bölgesinde snowboard yapan kişiye ceza kesildi

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde, jandarmanın uyarılarına rağmen yasaklı çığ bölgesinde snowboard yapmaya devam eden bir kişiye 2 bin 953 lira idari ceza kesildi.

İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerinin uyarılarını dikkate almayan snowboardcunun kimliğini tespit etmek için çalışma başlattı.

Sanal devriye faaliyetleri sırasında, söz konusu kişinin S.T. olduğu belirlendi. Ayrıca, S.T'nin çığ riski taşıyan yasaklı bölgede kayak yaparken JAK ekiplerinin uyarılarına aldırış etmediği ve bu anları sosyal medya hesabında paylaştığı tespit edildi.

Yasaklı Bölgede Kayak Yapmanın Cezası 2 Bin 953 Lira

S.T'ye, Erzurum Valiliği’nin "Palandöken Kayak Merkezi'nde Yapılacak İşlemler ile Uyulması Gereken Kurallar ve Alınacak Tedbirler" genel emri kapsamında yasaklı bölgede snowboard yaptığı için 2 bin 953 lira para cezası verildi.

Yetkililer, çığ tehlikesi bulunan alanlarda kayak ve snowboard yapılmasının büyük risk taşıdığına dikkat çekerek, kurallara uyulması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

Karaköse Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
AA

Bakmadan Geçme