Sarıkamış Kayak Merkezi'nde hafta sonu ilgi görüyor
Türkiye'nin en önemli kış turizm destinasyonlarından biri olan Sarıkamış Kayak Merkezi, hafta sonunda yoğun ziyaretçi akınına uğradı.
Sarıçam ormanlarıyla çevrili uzun pistleri ve benzersiz kristal kar yapısıyla dikkat çeken kayak merkezinde, 2. etap pistlerde kar kalınlığı 145 santimetreye ulaştı. Yerli ve yabancı turistler kayak, snowboard ve kızak keyfi yaparak eşsiz doğanın tadını çıkardı.
Sarıkamış, Kayakseverleri Ağırlıyor
Kayak merkezinde 5 telesiyej ve toplam 30 kilometre uzunluğunda 10 pist bulunuyor.
Kayak eğitmeni Kürşad Üstündağ, son günlerde yoğun kar yağışı aldıklarını belirterek şunları söyledi:
"Yaklaşık 1 metre kar yağdı ve pistler mükemmel durumda. Hafta sonu yoğun bir ilgi var, tüm kayakseverleri buraya bekliyoruz."
İstanbul’dan gelen Itır Tavşancı ise Sarıkamış’a hayran kaldıklarını ifade ederek, "Kara hasrettik, buraya gelmek çok iyi oldu. Her şey harika." dedi.
Sarıkamış Kayak Merkezi, doğal güzellikleri ve ideal pist koşullarıyla, kış sporlarını sevenleri ağırlamaya devam ediyor.