Şehidin son emaneti karanlıkta kaldı

Şehidin son emaneti karanlıkta kaldı
Ağrı’nın Yukarı Ağadeve Köyü’nde yaşayan şehit yakını İkram Aydemir, elektriklerinin kesilmesi sonucu evde tek başına karanlıkta kaldı.

Ağrı’nın Yukarı Ağadeve Köyü’nde yaşayan şehit yakını İkram Aydemir, elektriklerinin kesilmesi sonucu evde tek başına karanlıkta kaldı.

1993 yılında terör örgütü PKK’nın kaçırarak şehit ettiği Gulli Aydemir’in kaldığı evde yaşayan gelini İkram Aydemir, eşi Mehmet Affan Aydemir’in kalp krizi geçirip hayatını kaybetmesinin ardından şehidin evinde yalnız yaşamaya başladı.

Çocukları batı illerinde inşaatlarda çalışan İkram Aydemir elektrik borcunu ödeyemeyince ARAS EDAŞ ekipleri tarafından elektrik sayacı mühürlenerek karanlıkta kaldı.

engo7.jpeg

Yaklaşık 3 aydır karanlıkta yaşayan İkram Aydemir, gece saatlerinde sokak lambalarının ışığında uykusuna gelene kadar dışarıda bekliyor. Yalnız başına mum ışığında işlerini yürütmeye çalışan Aydemir, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

engo6.jpeg

Karaköse Haber’in ulaştığı İkram Aydemir, çok çaresiz kaldığını ve karanlıkta yaşamaya çalıştığını söyledi. Şehit olan kayın pederi ile birlikte aynı evde yaşadıklarını önce şehidi ardından eşini kaybettiğini ifade eden Aydemir “Bir kadın olarak karanlıkta yaşamak tabi ki zor oluyor. Yaz günleri olduğu için gece geç saatlerine kadar sokak lambasının önünde oturuyorum. Uykum gelince içeri geçiyorum. İçeride mum ışında yemek yemeye çalışıyorum. Maddi zorluklar nedeni ile çocuklarım il dışında ve inşaatlarda günü birlik çalışıyorlar. Bende burada kıt kanaat geçiniyorum” ifadelerini kullandı.

engo5.jpeg

Karaköse Haber’in ulaştığı yetkililer ise konu ile ilgili ARAS EDAŞ’a yazılı bir şekilde bildirimin yapıldığını ancak buna rağmen ARAS yetkililerinin bu duruma kayıtsız kaldığını söylediler.

engo4.jpeg

engo2.jpeg

engo.jpeg

Kaynak:Erdal Uçar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.