100. Yıl Parkı’nda Durgunluk Sezonu Başladı

Ağrı’nın merkezinde bulunan 100. Yıl Parkı, yaz aylarında çay bahçesi ve doğal ortamı ile halkın buluşma noktası olurken, havaların serinlemesiyle durgun günlerini yaşamaya başladı.

Temmuz ve Ağustos aylarında en kalabalık günlerini yaşayan 100. Yıl Parkı, akşam saatlerinde belediye tarafından yapılan ışıklandırmalar sayesinde rahat bir şekilde vakit geçirilebilecek bir alan haline gelmişti. Ancak yaz mevsiminin bitmesiyle birlikte parkın doluluk oranı gözle görülür şekilde azaldı. Özellikle gündüz saatlerinde parkın neredeyse boş olması dikkat çekiyor.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, parkın uzun süredir faaliyette olmayan havuzu ve kullanılmaz hale gelen çitleri nedeniyle eski cazibesini yitirmesine sebep olduğunu belirterek, “Parkta bulunan kamelyalar da zamanla yıpranmış durumda ve bu da rahat bir oturma alanı sunamıyor. Bundan dolayı parkın yenilenmesi gerektiği kanaatindeyiz. Park eskiden daha canlıydı, özellikle havuz çalıştığı zaman çocuklar da vakit geçirebiliyordu. Şimdi ise havuz tamamen kapalı ve çitler dökülüyor. Kamelyalar ise çok eskidi, rahatça oturamıyoruz. Daha fazla bakım yapılmasını istiyoruz" diye konuştular.

100. Yıl Parkı’nın Ağrı halkı için önemli bir sosyal alan olduğunu da vurgulayan vatandaşlar, “Mevcut sorunlar nedeniyle park eski canlılığını kaybetmiş durumda. Parkta daha fazla bakım ve yenileme çalışması yapılmasını istiyoruz. Özellikle havuzun tekrar aktif hale getirilmesi ve kamelyaların yenilenmesi, parkın tekrar yoğun ilgi görmesini sağlayabilir. Parkın dış kısmı da ne yazık ki çok kirli. Belediyenin, vatandaşların taleplerine kulak vererek parkta gerekli düzenlemeleri yapmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri