4A 4B 4C Emekli Maaşlarına 4.500 TL Ekstra Zam Yolda

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaşa tarihi zam sürprizi açıklaması Bakan Işıkhan’dan geldi.

1. Emeklilere Müjde: Bakan Işıkhan'dan 4.500 TL Ekstra Zam Açıklaması

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan gelen tarihi zam müjdesiyle sevindi. Bakan Işıkhan, özellikle 4A, 4B ve 4C kapsamındaki emeklilere yönelik 4.500 TL'lik ekstra zam açıklamasını yaptı.

2. 4C Emeklilerine 3600 Ek Gösterge İle 4.500 TL Ek Zam Yolda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 4C yani memur emeklilerini sevindirecek bir düzenleme ile 4.500 TL'lik ekstra zamın yolda olduğunu duyurdu. Bu zam, 3600 ek gösterge düzenlemesi ile gerçekleşecek. Emekli maaşlarına ilave yapılacak bu zammın yanı sıra emeklilik ikramiyelerinde de artış bekleniyor.

3. 2024 Ocak Emekli Maaşı Zammı: Yüzde 49.25 Oranında Artış

2024 Ocak ayında yapılan emekli maaşı zammıyla SSK, Bağ-Kur, memur emeklileri ve EYT emeklileri sevindi. Yüzde 49.25 oranındaki artış, yılın ilk 6 ayında geçerli olacak. Ayrıca, en düşük emekli maaşı da 10.000 TL olarak ödenecek. Bu zammın ardından, 4C emeklilerine yönelik 3600 ek gösterge düzenlemesi ve 4.500 TL'lik ek zam haberi geldi.

4. Hangi Emeklilere İlave Zam Yapılacak?

3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilave zamın hangi emeklileri kapsayacağı merak konusuydu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce polis, hemşire, öğretmen ve din görevlilerine yapılan ek gösterge düzenlemesinin bu sefer 1. Kademeye yükselmiş tüm memurları kapsayacağını belirtti. 30 yıllık hizmet süresini dolduran memurların göstergesi 3600'e yükseltilirken, aynı zamanda emekli maaşlarına 4.500 TL'lik bir zam yapılacak.

5. 3600 Ek Gösterge TBMM'ye Geliyor: Şubat Ayında Karar Görüşülecek

Emeklilerin heyecanla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi için son durum belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3600 ek gösterge düzenlemesinin TBMM'ye Şubat ayının ortalarında getirileceğini açıkladı. Meclisten geçmesi durumunda milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaşları üzerinde olumlu bir etki yaratması bekleniyor. Bu düzenlemenin, Ak Parti hükümetinin seçim öncesindeki yeni bir hamlesi olduğu da belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri