8. Yargı Paketi yasalaştı! Emekli ikramiyesi 3 bin lira oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen ve uzun süredir beklenen 8. Yargı Paketi, sonunda kabul edilerek yasalaştı.

Yapılan düzenlemeler arasında en dikkat çekici olanı ise emekli bayram ikramiyesinin artırılması oldu. Yasa ile emeklilere verilen bayram ikramiyesi miktarı 3 bin liraya yükseltildi.

Görüşmeleri uzun süren 8. Yargı Paketi'nin kabul edilmesiyle birlikte, Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) ve diğer bazı kanunlarda önemli değişiklikler yapıldı. Ancak, paketin içeriğinden bir madde çıkarıldı. Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, silahlı örgüt ve terörizmin finansmanı gibi suçlamalar halinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kayyım olarak atanabilmesine yönelik düzenleme, paketten çıkarıldı.

Kabul edilen değişiklik önergesi ile birlikte, şirketlerin faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlar için kayyım atanması durumu da belirlenen süre için geçersiz hale geldi.

Paketin yasalaşmasıyla ilgili oylama sonucunda, 298 milletvekilinin oy kullandığı, 237'sinin kabul ve 61'inin ret oyu verdiği belirtildi. Herhangi bir çekimser, geçersiz veya boş oy kullanılmadı.

Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında gerçekleşen Genel Kurul'da yapılan oylama sonucunda, 8. Yargı Paketi'nin yasalaştığı açıklandı. Meclis, 31 Mart'taki yerel seçimler sonrasında, yani 2 Nisan'da tekrar toplanmak üzere kapandı.

(HABER MERKEZİ)

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri