Acı Veren Görüntü: Donarak Can Vermişler

Ağrı Dağı’na zirve yaptıktan sonra inişe geçtikleri sırada tipiye yakalanarak yönlerini kaybeden 2 dağcının donarak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ağrı Dağı’na zirve yaptıktan sonra inişe geçtikleri sırada tipiye yakalanarak yönlerini kaybeden 2 dağcının donarak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ağrı’da 2 gün boyunca aranan ve zirveye yakın bir bölgede bulunan dağcılar arama kurtarma ekipleri tarafından bulundu. Şimdi ise ölen dağcıların aşağıya nasıl indirilecekleri planlanıyor.

Ağrı Dağı’na çıkan grupta yer alan Dilek Gökbulak ile Muhammed Halim Dalgın'ın cansız bedenleri 4 bin 900 rakımda arama kurtarma ekipleri tarafından bulunmuştu. Sabah saatlerinde dağcıların bulunmasının ardından bölgeye indirme ekibi istendi.

Doğubayazıt Nuhun Gemisi Arama ve Kurtarma Derneği Başkanı Ahmet Ertuğrul Karaköse Haber’e yaptığı açıklamada cenazelerin aşağıya indirilmesi için hazırlık yapıldığını söyledi. Cenazelerin 4 bin 900 metrede olduğunu bu nedenle indirme çalışmalarının hava koşulları göz önüne alınarak yapılacağına dikkat çeken Başkan Ertuğrul “Şuanda dağda hazırlık yapılıyor. Rehberler şuanda birinci kamptalar. İniş rotaları belirleniyor. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra belirli bir plan dahilinde cenazeler aşağıya indirilecek. Şuanda dağcıların cenazesi 4 bin 900 metrede” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ağrı Haberleri