Ağrı itfaiyesi 10 ayda 2 bin 250 ihbar aldı

Ağrı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz kış demeden halkın yanında olmaya devam ediyor. Yangınların yanı sıra sel, heyelan, trafik kazaları ve diğer acil durumlarda da aktif rol alan itfaiye ekipleri, gece gündüz demeden sahada çalışıyor.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan İtfaiye Müdürlüğü son 10 ayda toplamda 2.250 ihbar aldıklarını ve özellikle son aylarda artan yangın vakalarıyla birlikte çalışma temposunu da artırdıklarını söyledi. Ekiplerin 7/24 görevde olup vatandaşların can ve mal güvenliği için her an hazır beklediklerini ifade eden itfaiye ekipleri: “Haziran ve Temmuz aylarında yükselen hava sıcaklıkları ve hasat dönemiyle birlikte anız yangınlarında yaşanan artış, itfaiye ekibimizin yükünü artırdı. Özellikle Eylül ayında gelen 1.692 ihbara anında müdahale eden ekipler, her vakaya hızlı bir şekilde ulaşarak yangınları kontrol altına aldık. Yangınların önlenmesi için bilinçlendirme çalışmalarına da devam ediyoruz” dedi.

İtfaiye Müdürlüğü olarak yangınlarla mücadelenin yanı sıra sel ve heyelan gibi doğal afetlerde de etkin görev aldıklarını vurgulayan itfaiye ekipleri:

“Yaşanabilecek ani su baskınları ve toprak kaymalarında vatandaşların güvenliğini sağlamak için 24 saat nöbette olan ekiplerimiz, bu tür acil durumlara anında müdahale edebilmek adına donanımlı araç ve ekipmanlarla hazır bekliyor. Yangınların dışında, trafik kazalarında sıkça görev alan itfaiye ekiplerimiz, kaza sonrası araçlarda sıkışan yaralıları kurtarmak ve güvenli tahliye sağlamak için hızlı müdahalelerde bulunuyor. Vatandaşlarımızın güvenliği için her zaman en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Her türlü acil durumda vatandaşlarımızın yanındayız” diye konuştu.

Vatandaşlara Yangın Uyarısı

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Rıfat Yalvaç, vatandaşların yangınlara karşı bilinçlenmesi için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Yangın riskini en aza indirmenin en etkili yolunun tedbir almak olduğunun altını çizen Yalvaç, özellikle sigara izmaritlerinin yangın riskini artırdığına dikkat çekti. Yalvaç:

"Sigara izmaritlerinin tamamen söndüğünden emin olunmadan çöp bidonlarına veya yanıcı maddelerin üzerine atılmamalıdır. Bu tür dikkatsizlikler yangınların en sık karşılaşılan nedenlerinden biridir" dedi.

Yangın anında alınacak en hızlı önlemin, yangın söndürme cihazının kullanılması olduğunu da söyleyen Rıfat Yalvaç, vatandaşları evlerinde ve araçlarında bu cihazları bulundurmaya davet etti. Yalvaç:

“Yangın söndürme cihazları, yangınların büyümesini önleyebilir ve ciddi hasarları engelleyebilir. Yangın söndürme cihazları hayat kurtarabilir ve zararları minimuma indirebilir. Her evde ve araçta bulunması gereken bu cihazlar, yangınla mücadelede büyük bir avantaj sağlar” diye konuştu.

Rıfat Yalvaç, yangın riskini azaltmanın sadece birkaç basit önlemle mümkün olduğunu belirterek, vatandaşları bilinçlenmeye davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri