Ağrı Dedemaksut Köyü Beyaza Büründü

Ağrı merkeze bağlı Dedemaksut köyü, etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü.

Ekim ayının ortasında gelen yoğun kar yağışı, köydeki yaşamı adeta kış aylarına taşıdı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede köyün dört bir yanını kaplayarak güzel bir manzara oluşturdu. Kar kalınlığının hızla artmasıyla birlikte köy halkı, kış hazırlıklarına hız verdi.

Aniden bastıran kar yağışı, köylüleri kış hazırlıklarını tamamlama konusunda harekete geçirdi. Sobayla ısınan Dedemaksut köyü sakinleri, odun ve kömür stoklarını güçlendirmeye başladı. Kar yağışının beklenenden erken gelmesi, özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüler için zorlu bir kışın habercisi olarak değerlendiriliyor. Hayvanları için yem hazırlıklarını hızlandıran köylüler, yolların kapanmaması için de önlemler almayı planlıyor.

Gece saatlerinde başlayan kar yağışının köyü beyaza bürüdüğünü belirten Köy Sakinlerinden Saim Utma, kışın bu yıl erken başladığını söyledi. Kar nedeni ile hayvanları içeri almak zorunda kaldıklarını belirten Utma “Köyümüzde bu yıl erken kar yağışı oldu. Sabah uyandığımızda her yerde kar vardı. İnşallah bir daha erir, yoksa kış maliyetleri çok erken başlamış olacak” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri