Ağrı'da Asansör Boşluklarına Korkuluk Önlemi Artıyor

Ağrı’da inşaat sektöründe iş kazalarının önüne geçmek ve güvenliği artırmak amacıyla asansör boşluklarına korkuluk yapımı hız kazandı.

Ağrı’da inşaat sektöründe iş kazalarının önüne geçmek ve güvenliği artırmak amacıyla asansör boşluklarına korkuluk yapımı hız kazandı.

Son dönemde inşaat alanlarında yaşanan kazaların ardından Ağrı’da güvenlik önlemleri daha da sıkılaştırıldı. Özellikle asansör boşluklarından kaynaklanan kazaların önüne geçmek amacıyla binalarda korkuluk yapımına büyük önem verilmeye başlandı. İnşaat firmaları, yeni düzenlemeler doğrultusunda bu alanlara geçici ya da kalıcı korkuluklar monte etmeye başladı.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan demirci ustası Mehmet Uçar, yüksek katlı binaların inşaatlarında sıkça karşılaşılan tehlikelerden biri olan asansör boşluklarının korkuluk eksikliği nedeniyle ciddi iş kazalarına neden olabildiğini belirterek, “Korkulukların artırılmasıyla inşaat işçilerinin ve ziyaretçilerin güvenliği sağlanarak kaza riski büyük ölçüde azaltılıyor. Ağrı’daki birçok inşaat alanında bu uygulamanın zorunlu hale getirilmesiyle, kazaların sayısında gözle görülür bir düşüş yaşandı” dedi.

İnşaat firmaları ve işçiler ise alınan bu önlemlerle hem kendi sağlıklarını hem de daha güvenli bir çalışma ortamında işlerini sürdürdüklerini söyleyerek, “Korkulukların yapılmasıyla birlikte iş kazalarının azalması, hem işverenler hem de çalışanlar için büyük bir rahatlama sağladı. Ağrı’da iş güvenliği konusunda bilinçlenme çalışmalarının artmasıyla inşaat sektörü daha güvenli hale gelmeye devam ediyor” diye konuştular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri