İsra Holding neyi bekliyor?

Ağrı’da yapılması planlanan ve büyük beklentilerle duyurulan dev alışveriş merkezi (AVM) projesi, hafriyat çalışmalarının ardından duraksadı.

İsra Holding tarafından hayata geçirilmesi planlanan bu proje, yalnızca tabelasının asılı kalmasıyla vatandaşların tepkisini çekmeye başladı.

Ağrı'da büyük bir heyecanla beklenen ve Doğunun en büyük alışveriş merkezi olması beklenen VMall Ağrı Projesi'nde çalışmalar tamamen durdu. Yaz ayı başlarında harfiyat çalışmalarını başlatan İsra Holding, Ağrı Belediyesi'nden talep ettiği yeri de uygun fiyata almayı başarmıştı. Önünde hiç bir engel kalmayan İsra Holding'in inşaata neden başlamadığı bilinmiyor.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar projenin ne zaman başlayacağının merak konusu olmaya devam ettiğini belirterek, “25 Nisan 2023 tarihinde protokolü imzalanan AVM projesi, yalnızca Ağrı için değil, komşu il ve bölgelere de değer katması hedefleniyordu. 84.500 metrekarelik inşaat alanına sahip olan proje, 29.774 metrekarelik kiralanabilir alanıyla devasa bir alışveriş merkezi olma potansiyeli taşıyordu. Doğu’nun yeni yıldızı olmaya aday olarak gösterilen bu karma proje, bölgedeki ticari ve sosyal hayatı canlandıracak bir yatırım olarak büyük ilgi görmüştü” dediler.

Aradan geçen zamana rağmen AVM inşaatına bir türlü başlanmamasının hayal kırıklığı oluşturduğunu söyleyen vatandaşlar, “Şu ana kadar yalnızca hafriyat çalışmalarıyla sınırlı kalan proje, öngörülen geniş istihdam alanları ve ticari katkılarıyla halkı umutlandırmıştı. Buna karşın, sadece projenin tabelasının asılı kalması, Ağrı halkı tarafından tepkiyle karşılanıyor. Projenin duraksaması, bölgede istihdam ve ticari gelişmeler bekleyen vatandaşlar arasında hayal kırıklığı yarattı. Ağrı halkı, büyük umutlarla duyurulan bu projenin neden başlamadığı konusunda endişeli ve yetkililerden bir açıklama bekliyor. Projenin geleceği hakkında net bir bilgi bulunmazken, halkın beklentisi her geçen gün artıyor. AVM projesinin tamamlanması, bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlayacakken, şu anda bu belirsizlik ortamı nedeniyle projeye olan güven sarsılmış durumda” diye konuştular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri