Ağrı'da 'Çocuk Dilenci' Sayısı Hızla Artıyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan ve Türkiye'nin en yoksul şehirlerinden biri olarak bilinen Ağrı'da, son zamanlarda çocuk dilencilerin sayısında kaygı verici bir artış yaşanıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan ve Türkiye'nin en yoksul şehirlerinden biri olarak bilinen Ağrı'da, son zamanlarda çocuk dilencilerin sayısında kaygı verici bir artış yaşanıyor. Her geçen gün daha fazla sayıda çocuğun sokaklarda dilenerek geçim mücadelesi verdiği görülüyor.

Ağrı'da yaşayan vatandaşlar, özellikle çocuk dilencilerin durumu karşısında derin bir üzüntü yaşarken, bu çocukların çoğunluğunun Suriye ve diğer şehirlerden gelen çocuklar olması da vatandaşları düşündürüyor.

Genellikle para yerine ekmek veya diğer temel ihtiyaç malzemeleri isteyen bu çocukların durumu, çevredeki insanların vicdanlarını sarsıyor.

Ekmek almak için geldiği fırın önünde bekleyen çocukları gören İhsan Adıgüzel adlı vatandaş, kendisinden ekmek talep eden çocukların sesine kayıtsız kalamayarak aldığı ekmekleri çocuklara ikram etti.

Çocukları gördüğünde vicdanı ve mantığı arasında sıkıştığını belirten Adıgüzel “Aslında bu çocuklara yardım ederek belki de onların dilenmesine ve bu işe alışmasına yardımcı oluyoruz. Ancak isteyen çocuk olunca insan mantığı ve vicdanı arasına sıkışıyor. Çocukların bu halde olması tabi ki kabul edilir bir durum değil. Aileleri ne yapıyor bilemiyoruz ancak çocukların acınacak durumda olmaları insanı üzüyor. Her insan benim gibi arada kalıyor. O an kim ne hissettiyse ona göre hareket ediyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ağrı Haberleri