Ağrı'da Kiraz Bereketi: Tutak İlçesinin Yeni Tarım Başarısı

Ağrı'nın Tutak ilçesinde bulunan kiraz bahçesi, bu yılki verimiyle üreticinin yüzünü güldürdü.

Ağrı'nın Tutak ilçesinde bulunan kiraz bahçesi, bu yılki verimiyle üreticinin yüzünü güldürdü.

İlçenin Palandöken köyünde yaşayan Alpaslan Sarıboğa, meyve bahçesindeki başarılı hasadıyla dikkat çekiyor. Sarıboğa'nın bahçesi, 2012 yılında Tutak Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Meyve Yetiştiriciliği ve Geliştirilmesi Projesi" kapsamında kurulmuştu. Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Alpaslan Sarıboğa, 3 dekarlık alan üzerinde meyve bahçesini kurarak elma, şeftali, ceviz, kiraz, erik, üzüm ve ayva gibi birçok ürünü yetiştirmeye başladığını söyledi. Devletin sağladığı fidelerle bahçesini kurduğunu ifade eden Sarıboğa, "Fidelerime baktım, büyüttüm ve bu duruma getirdim. Şu anda meyvelerini alıyorum” dedi.

Bu yıl kiraz hasadına başladığını vurgulayan Sarıboğa, yüksek verimden oldukça memnun olduğunu dile getirerek, “Bu sene verim çok güzel. Kirazlarımız üzüm salkımları gibi. İklim şartları ne kadar zor olsa da biz bu ürünleri yetiştiriyoruz. Herkesin de bu işi yapmasını istiyoruz. Yapılmayacak bir şey değil. Emek verirsen karşılığını alırsın" diye konuştu.

Sarıboğa, bu yıl yaklaşık 1,5 ton kiraz beklediğini ifade ederek, bahçede 6-7 kişiyle kiraz toplama işine başladığını kaydetti. Yaz boyunca armut, elma, erik, şeftali ve ceviz hasadı yapacaklarını söyleyen Sarıboğa, "Meyvelerimiz organiktir ve siparişleri fazla olduğu için ürünler elimizde kalmıyor. 200'e yakın meyve ağacımız var. İnşallah bu işi daha da büyüteceğiz" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri