Ağrı’da oto dolandırıcılarına dikkat (Özel haber)

Türkiye genelinde yaygın olan oto dolandırıcıları son dönemde Ağrı’ya gözünü kestirdi.

KARAKÖSE HABER ÖZEL HABER DOSYASI

Türkiye genelinde yaygın olan oto dolandırıcıları son dönemde Ağrı’ya gözünü kestirdi.

İlanda satılık olan araçlara talip olan oto dolandırıcıları son dönemde Ağrı’da birçok kişiyi dolandırmayı başardılar. Değişik numaralardan arayarak araçlara talip olan ve pazarlık yapan dolandırıcılar kullandıkları metotlarla dur durak bilmiyorlar.

Kaparo atıp güven sağlıyorlar

Dolandırıcılar ilk önce aracın bulunduğu ilan sayfasındaki numarayı arayarak bir miktar indirim isteyip daha sonra anlaştıklarını belirtiyorlar. Karşı tarafın güvenini sağlamak için küçük bir kaparo gönderen dolandırıcılar, bunun karşılığında aracın orijinal fotoğraflarını isteyerek ilanın kaldırılmasını talep ediyorlar. İlan kaldırıldıktan sonra aracı daha düşük bir rakamla ilan sitelerinde paylaşan dolandırıcılar kısa sürede aynı aracı başka bir kişiye uygun fiyata pazarlayarak karşı taraftan kapora alıyorlar. Tabi işlem bununla bitmiyor!

Önce ekspertiz sonra Noter!

Kaparo alan dolandırıcılar aracın orijinal sahibini arayarak kendilerinin işlerinden dolayı gelemeyeceğini bu nedenle aracı almaya başkasının geleceğini söylüyorlar. Bu sırada araç sahibine gelen kişiyle özel görüşmemesi ve samimi olmaması noktasında çeşitli bahaneler üretiliyor. İki tarafı da aynı paralelde buluşturan dolandırıcılar eksper işlemlerinin ardından araç sahibi ile karşı taraf ile ayrı ayrı görüşerek birbirleri ile bağlantılarını kesmek için her yolu deniyorlar. Aracı ucuz fiyata alan kişi kar etmenin mutluluğu ile diğer taraftan orijinal araç sahibi ise aracını değer fiyatından sattığı için bu tavsiyelere uymakta bir mahsur görmüyor.

Bütün İş Noterde Bitiyor

Her iki taraf adına hazırlanan noter satış sözleşmesi öncesi dolandırıcılar aracı sattıkları kişiyi arayarak paranın hesabına geçmesini istiyor. Aracı ucuz alan kişi parayı hesaba geçtikten sonra telefonlar kapanıyor. Bu defa da aracın orijinal sahibi ile ucuz alan kişi arasında iş genellikle karakolluk oluyor.

Kurban sayısı her geçen gün artıyor

Bu konuda her geçen gün kurban sayısının arttığını belirten Karne Oto Eskpertiz Sahibi Muhammet Saydam, tüm araç sahiplerini uyararak bu konularda dikkatli olmalarını istedi. Alınan tüm araçların eksper için kendilerine getirildiğini bu nedenle konuya yakından şahitlik ettiklerini dile getiren Saydam “Bu konuda çok sayıda vatandaşımızın mağdur edildiğini gördük. Dolandırıcılar pahalı ya da ucuz araba fark etmeden herkesi dolandırıyorlar. Ağrı’da bu vakalar artmaya başladığı için bizler de araç sahiplerini bu konuda uyarmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri