Ağrı’da Şifa Kaynağı: Yenilebilir Kil

Ağrı’nın doğal kaynaklarından biri olan yenilebilir kil, hem sağlık hem de güzellik alanında önemli faydalarıyla dikkat çekiyor.

Ağrı’nın doğal kaynaklarından biri olan yenilebilir kil, hem sağlık hem de güzellik alanında önemli faydalarıyla dikkat çekiyor.

Ağrı’da uzun yıllardır kullanılan bu doğal ürün, demir eksikliği yaşayanlar için ideal bir destek kaynağı olmasının yanı sıra, cilt bakımında da mucizevi etkiler sunuyor. Kilin şifalı etkilerini tanıtmak ve bu doğal ürünü halka sunmak amacıyla Aktarcı Mehmet Demir tarafından satışa sunulan bu özel kil, halk arasında yaygın şekilde tercih ediliyor.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Mehmet Demir, “Yenilebilir kilin en bilinen özelliklerinden biri, cilt üzerindeki olumlu etkileridir. Özellikle yüzdeki sivilceleri yok etme konusunda oldukça başarılı olan bu doğal kil, cildi temizler, gözenekleri sıkılaştırır ve cildin gençleşmesine katkı sağlar. Uzun yıllardır bu kili kullanan kişilerin ciltlerindeki değişimler gözle görülür derecede fark ediliyor. Düzenli kullanımda cildin daha sıkı, daha parlak ve sağlıklı olduğu ortaya çıktı. Aynı zamanda kilin cildi germe etkisi sayesinde, kırışıklıkların azaltılmasına da katkı sağlıyor” dedi.

Kilin sadece cilt bakımında değil, demir eksikliğine karşı da doğal bir çözüm sunduğunu ifade eden Demir, “İçerdiği yüksek miktarda demir minerali sayesinde, vücutta demir eksikliğini gidermeye yardımcı olan bu kil, özellikle demir eksikliği anemisi yaşayanlar için önemli bir besin kaynağı haline gelmiş durumda. Bu kili kullanan birçok kişinin hem ciltlerinde hem de genel sağlıklarında olumlu etkiler görülüyor” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri