Ağrı'da TÜRK-İŞ'ten 2 Saatlik İş Bırakma Eylemi

TÜRK-İŞ Sendikası, Türkiye genelinde olduğu gibi Ağrı’da da 2 saatlik iş bırakma eylemi düzenledi.

TÜRK-İŞ Sendikası, Türkiye genelinde olduğu gibi Ağrı’da da 2 saatlik iş bırakma eylemi düzenledi.

81 ilde gerçekleştirilen bu eylemde işçiler, artan ekonomik sıkıntılar ve çalışma koşullarına yönelik taleplerini dile getirdi. TÜRK-İŞ, Ağrı'daki iş bırakma eylemi sonrası bir basın açıklaması düzenledi. Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği binası önünde oturma eylemi, yapan grup daha sonra basın açıklamasını okudu. Yol İş Ağrı Şube Temsilcisi Seyit Cihan Özmen, basın açıklamasını okuyarak işçilerin karşılaştığı temel sorunlara dikkat çekti.

Özmen yaptığı açıklamada, “Hayat pahalılığı, satın alma gücündeki gerileme, adaletsiz vergi sistemi, ücret dengesizliği ve güvencesiz çalıştırma gibi problemler işçilerin yaşam şartlarını zorlaştırıyor. Toplumun büyük bir kısmı geçim sıkıntısı çekerken, sadece küçük bir kesim refah içinde. Market fiyatları her geçen gün artıyor, temel ihtiyaç maddelerine erişim zorlaşıyor. Büyükşehirlerde kira fiyatları asgari ücreti bile aştı. Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla birlikte kış ayları işçiler ve emekliler için daha da zor geçecek. Az kazanan daha az, çok kazanan daha çok vergi vermeli. Gelir vergisi oranları yeniden düzenlenmeli ve işçi ücretleri üzerindeki vergi yükü azaltılmalı. Ayrıca, işçilere yapılan sosyal ödemelerden vergi kesilmemeli. Aynı işyerinde çalışıp farklı zamanlarda emekli olan işçilere farklı maaş bağlanması ciddi bir sorun. Bu durum nitelikli çalışanların emeklilik başvurusu yapmasına neden oluyor. Ayrıca, kıdem tazminatı tavanı da işçilerin mağduriyetini artırıyor. Kıdem tazminatı tavanı asgari ücretin 7,5 katına çıkarılmalı. Sendikalı ve örgütsüz işçileri karşı karşıya getirmek istiyorlar, ancak TÜRK-İŞ olarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Türkiye ucuz iş gücü ülkesi olmayacak" dedi.

Eylemin ardından işçiler, mücadelelerinin devam edeceğini vurgularken, daha geniş katılımlı eylemlerle taleplerinin duyulması için meydanlarda olacaklarını ifade ettiler

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri