Ağrı’da uyuşturucu maddeye geçit verilmiyor

Ağrı Valisi Mustafa Koç, “2024 Eylül ayında yapılan operasyonlarda; 186,5 kilogram metamfetamin, 12.5 kilogram esrar, 1 kilogram afyon sakızı ve 14 kilogram sentetik uyuşturucu hap ele geçirilmiştir” dedi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, “2024 Eylül ayında yapılan operasyonlarda; 186,5 kilogram metamfetamin, 12.5 kilogram esrar, 1 kilogram afyon sakızı ve 14 kilogram sentetik uyuşturucu hap ele geçirilmiştir” dedi.

Ağrı Valiliği toplantı salonunda asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Fatih Cemal Kiper ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ile birlikte kentteki güvenlik konuları hakkında bilgi aktaran Vali Mustafa Koç; asayiş, terör, kaçakçılık ve organize suçlar, göçmen kaçakçılığı, siber ile trafik konularında eylül ayında yürütülen çalışmalara ait bilgileri paylaştı. Uyuşturucuyla mücadele verileri hakkında bilgiler veren Vali Koç, “Ağrı’mızda uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar, özellikle gençlerimizi bu zararlı maddelerden korumak amacıyla yapılan denetimler ve operasyonlarla aralıksız sürdürülmektedir. Uyuşturucu ticaretini ve kullanımını engellemek adına hem önleyici tedbirler hem de bilinçlendirme faaliyetlerimiz artırılarak devam ettirilmektedir. Uyuşturucuya karşı yürüttüğümüz bu kararlı mücadelede, toplumun her kesiminin desteği hayati önem taşımaktadır. Bu kapsamda 2023 Eylül ayında ilimizde; 45 uyuşturucu olayına müdahale edilirken, 2024 yılı Eylül ayında 64 uyuşturucu olayına müdahale edilmiştir. Geçen yılın eylül ayında düzenlenen operasyonlarda 64 kişi hakkında adli işlem yapılmış olup 13 şahıs tutuklanırken, 2024 yılı Eylül ayında ise 69 kişi hakkında adli işlem yapılmış olup bu şahıslardan 14’u tutuklanmıştır. 2024 Eylül ayında yapılan operasyonlarda; 186,5 kilogram metamfetamin, 12.5 kilogram esrar, 1 kilogram afyon sakızı ve 14 kilogram sentetik uyuşturucu hap ele geçirilmiştir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri