Ağrı’da uyuşturucudan 20 kişi tutuklandı

Ağrı Valisi Mustafa Koç, 2024 Temmuz ayında 54 uyuşturucu olayında 75 kişi hakkında adli işlem yapıldığını bunlardan 20’sinin tutuklandığını söyledi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, 2024 Temmuz ayında 54 uyuşturucu olayında 75 kişi hakkında adli işlem yapıldığını bunlardan 20’sinin tutuklandığını söyledi.

Ağrı Valiliği toplantı salonunda asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Düzenlenen toplantıda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ile birlikte kentteki güvenlik konuları hakkında bilgi aktaran Vali Mustafa Koç; “Uyuşturucu ticareti, toplum sağlığını tehdit eden ve sosyal yapıyı bozan önemli bir sorundur. Güvenlik güçlerimiz, uyuşturucu kaçakçılığına karşı yürütülen operasyonlarda yüksek bir başarı oranına ulaşarak, suç örgütlerini ve bireyleri etkisiz hale getirmekte ve uyuşturucu maddelerin piyasaya sürülmesini engellemektedir. Vatandaşlarımızı ve gençlerimizi zehir tacirlerine zehirletmemekte kararlıyız. Zehir tacirlerinin her daim enselerinde olacağız. Bu kapsamda 2024 Temmuz ayında ilimizde; 54 uyuşturucu olayında, 75 kişi hakkında adli işlem yapılmış, bunlardan 20 şahıs tutuklanmıştır. Yapılan operasyonlarda ise; 92 kilogram metamfetamin, 429 kilogram eroin, 13.075 adet sentetik uyuşturucu hap ürünü ele geçirilmiştir. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Doğubayazıt ilçemizde bir antrepoda ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucu pudraya emdirilmiş vaziyette 2 ton 200 kilogram gibi yüklü bir miktarda uyuşturucu maddeyi titiz bir çalışma sonucu ele geçirerek büyük bir başarıya imza atan tüm mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu operasyon, uyuşturucu ticaretine karşı verdiğimiz mücadelenin ne kadar etkili ve kararlı bir şekilde sürdürüldüğünün açık bir göstergesidir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri