Ağrı'da Verimliliği Artıran Adım: Köylere 78,6 Ton Gübre Dağıtıldı

Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğü, köylerde tarımsal verimliliği artırmak amacıyla gübre dağıtımı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğü, köylerde tarımsal verimliliği artırmak amacıyla gübre dağıtımı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, köylülerin tarımsal üretiminde verimliliği artırmak ve toprağın besin değerini yükseltmek amacıyla gübre dağıtımı yapıldığını belirterek, “20.20.0 NP gübresi, bitkilerin ihtiyaç duyduğu azot ve fosforu dengeli bir şekilde sağlayarak, bitki gelişimini destekliyor ve mahsul verimini artırıyor. Bu gübre serpimi, köylülerin tarımsal faaliyetlerinde daha yüksek verim elde etmelerine yardımcı olacak” dediler.

Proje kapsamında Mollaali Köyüne 32,1 ton, Kayabey köyüne 18 ton ve Yukarıdormeli köyüne ise 28,5 ton 20.20.0 NP gübre serpimi yapıldığını vurgulayan yetkililer, gübre dağıtımının yanında köylülerin gübre kullanımı konusunda da bilinçlendirilmesi için eğitimler verildiğini kaydetti. Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri,, “Tarım ve Orman Müdürlüğü uzmanları, köylere giderek gübrenin doğru kullanımı, bitki besleme ve toprak yönetimi konularında eğitimler veriyor. Bu eğitimler sayesinde köylülerin bilgi düzeyi artırılarak, gübrelemenin etkinliği maksimuma çıkarılıyor” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri