Ağrı’dan Iğdır’a Şifa Yolculuğu

Ağrı’da yaşayan vatandaşlar, sağlık arayışlarını artık komşu il Iğdır’da buluyor. Son dönemde başlatılan sağlık turizmi kapsamında Ağrılılar, Iğdır’daki ünlü tuz mağarasına yönelmeye başladı.

Ağrı’da yaşayan vatandaşlar, sağlık arayışlarını artık komşu il Iğdır’da buluyor. Son dönemde başlatılan sağlık turizmi kapsamında Ağrılılar, Iğdır’daki ünlü tuz mağarasına yönelmeye başladı.

Astım hastalarının şifa arayışında Iğdır Tuz Mağaraları büyük deva kaynağı oldu. Iğdır’a komşu iller başta olmak üzere bir çok ilden şifa arayanlar tuz mağaralarının yolunu tutuyor.

Iğdır’da sağlık turizmi yalnızca bireylerin sağlığını iyileştirmekle kalmıyor, aynı zamanda bölgesel kalkınmaya da önemli bir katkı sağlıyor. Iğdır’daki tuz mağarası, ziyaretçilerine doğal bir tedavi sunarken, aynı zamanda bölgenin ekonomik gelişimine de destek oluyor. Ağrı’dan gelen ziyaretçiler, bu doğal tedavi yönteminden faydalanırken, yerel ekonomiye de canlılık katıyor.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan uzmanlar, Iğdır’daki tuz mağarasının şifa verici özelliklerinin birçok hastalığa iyi geldiğini belirterek, “Özellikle solunum yolları rahatsızlıkları, astım, bronşit gibi kronik hastalıklar için mağarada geçirilen zaman olumlu etkiler bırakıyor. Doğal tuzun anti-inflamatuar özellikleri, vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olurken, stresin de azalmasına katkıda bulunuyor” dediler.

İzmir’den memleketi Ağrı’ya ziyarete gelen Güven Çalı, eşi ve çocuklarıyla tuz mağaraları için Iğdır’a geldiklerini söyledi. Bölgeden bir çok kişinin her gün bu mağarada şifa bulmak için geldiğini ifade eden Çalı “Ağrı’dan Iğdır’a yapılan bu sağlık turizmi turları, halk tarafından büyük ilgi görüyor. Özellikle doğal yöntemlerle tedavi arayışında olanlar, bu turları tercih ediyor. Bizlerde daha önce fotoğraflardan gördüğümüz mağarayı görmeye ve güzel bir nefes almaya geldik. Çok güzel oldu” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Bölge Haberleri