Ağrılı Besiciler Büyükşehirlerden Geri Döndü

Ağrılı besiciler, büyükşehirlerdeki kurban pazarlarından geri döndü. Bu yılın kurban satış sezonu, bazı besiciler için büyük bir memnuniyetle, bazıları içinse hayal kırıklığıyla sona erdi.

Ağrılı besiciler, büyükşehirlerdeki kurban pazarlarından geri döndü. Bu yılın kurban satış sezonu, bazı besiciler için büyük bir memnuniyetle, bazıları içinse hayal kırıklığıyla sona erdi.

Kurbanlıklarını satarak geri dönen besiciler, emeklerinin karşılığını almanın sevincini yaşıyor. "Bu yıl işlerimiz iyi gitti, kurbanlıklarımızı satmayı başardık" diyen besici Ali Başak, "Ailemiz için güzel bir kazanç elde ettik. Büyükşehirlerdeki yoğun talep sayesinde kurbanlıklarımızın tamamını sattık. Kazancımızla memleketimize döndük, ve önümüzdeki Kurban Bayramı için şimdiden yeniden çalışacağız” dedi.

Besici Saim Tekin ise büyükşehirlerde bekledikleri ilgiyi göremeyip kurbanlıklarını satamadan geri dönmek zorunda kaldığını belirterek, “Büyük umutlarla geldik ama hayvanlarımızı satamadık. Bu durum, bizim için maddi kayıpların yanı sıra moral bozukluğuna da yol açtı. Pazarın rekabeti çok yoğundu, fiyatlar beklediğimizin altındaydı. Ayrıca, hayvanların nakliyesi ve bakımı da ek maliyetler getirdi. Bu faktörler bizi olumsuz etkiledi” diye konuştu.

Ağrılı besiciler, büyükşehirlerdeki kurban sezonunun bazıları için kazançlı ve mutlu, bazıları içinse zorlayıcı ve hayal kırıklığı dolu geçtiğine değinerek, “Satışlarını gerçekleştirenler memnuniyetle dönerken, hayvanlarını satamayanlar ise geleceğe yönelik yeni planlar yapma ihtiyacı hissediyor. Her iki durumda da, bu süreçten elde edilen deneyimler, biz besicilerin gelecekteki stratejilerini şekillendirecek ve daha hazırlıklı olmamızı sağlayacak” ifadelerini kullandılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri