Ağrılılar Kışın Kömüre Yazın Düğüne çalışıyorlar

Ağrı’da Kurban Bayramı'nın sona ermesiyle birlikte düğün sezonu hız kazandı. Kısa süren yaz mevsiminin avantajını değerlendiren Ağrılılar, hafta sonları her gün 2-3 düğün birden gerçekleştirirken, hafta içi de düğünler yapılmaya başlandı.

Ağrı’da Kurban Bayramı'nın sona ermesiyle birlikte düğün sezonu hız kazandı. Kısa süren yaz mevsiminin avantajını değerlendiren Ağrılılar, hafta sonları her gün 2-3 düğün birden gerçekleştirirken, hafta içi de düğünler yapılmaya başlandı. Şehrin dört bir yanında düğün coşkusu yaşanırken, vatandaşlar düğünden düğüne koşuyor.

Yaz mevsiminin kısa ve sıcak olması nedeniyle Ağrı'da düğünler genellikle bu döneme sıkışıyor. Kurban Bayramı'nın hemen ardından başlayan düğünler, şehirde adeta bir festival havası estiriyor. Düğün sahipleri ve misafirler, güzel kıyafetleri ve renkli takılarıyla dikkat çekerken, davul zurna eşliğinde yapılan halaylar günün stresini attırıyor.

Hafta Sonları Düğün Yoğunluğu

Hafta sonları düğün salonları, açık alanlar ve köy meydanları dolup taşarken, aynı anda birden fazla düğün olması sebebiyle aileler ve misafirler düğünler arasında mekik dokuyor. Bu yoğunluk, Ağrılıların dayanışma ve yardımlaşma kültürünü de pekiştirse de maddi anlamda zorlamaya da devam ediyor. Kış aylarında kömür ve doğalgaz ödemelerine çalışan Ağrılıların yaz aylarında ise paraları genelde düğünlere gidiyor.

Hafta İçi de Düğünler Sürüyor

Hafta sonlarının yanı sıra, hafta içi günlerde de düğünlerin devam etmesi, düğün sezonunun hareketliliğini gözler önüne seriyor. Çalışanlar iş çıkışında düğünlere katılırken, esnaf ve çiftçiler de işlerini ayarlayarak sevdiklerinin mutlu günlerine ortak oluyor.

Düğün Salonlarında hafta sonu yer bulamayan çiftlerin mecburi tercihleri hafta içi oluyor. Düğün salonları talepten memnunken, yine araba süsleyiciler, kuaförler, yerel sanatçılar, düğün fotoğrafçıları yoğun mesai yürütüyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri