AİÇÜ’de İlk Bal Hasadı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ), Eleşkirt yerleşkesinde kurulan arı kovanlarından elde edilen ilk balın hasadını gerçekleştirdi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ), Eleşkirt yerleşkesinde kurulan arı kovanlarından elde edilen ilk balın hasadını gerçekleştirdi

AİÇÜ’nün Eleşkirt yerleşkesinde üretilen ilk balın hasadı, bölge arıcılığında önemli bir dönüm noktası oldu. Üniversitenin bu girişimi, hem bölge balının tanıtılması hem de arıcılıkla ilgili bilgi ve deneyimlerin paylaşılması açısından büyük önem taşıyor. AİÇÜ’nün sürdürülebilirlik ve çevresel koruma alanındaki çabaları, gelecekte daha büyük başarıların habercisi olarak değerlendirildi.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, hasat edilen balın yüksek kalitede olduğunu belirtti. Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı’nda yapılan analizlerle balın üstün kalitesi tespit edildi. Prof. Dr. Karabulut, bu projede emeği geçen Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selvinaz Yakan’a teşekkür ederek, bal üretiminin bölge için önemini vurguladı.

Prof. Dr. Karabulut, bu girişimin AİÇÜ’nün sürdürülebilirlik, doğal kaynakların korunması ve çevresel koruma konusundaki öncü adımlarından biri olduğunu belirtti. Üniversitenin arıcılık ve bal ürünleri üzerine çalışmalar yaptığını ifade eden Karabulut, çevresel duyarlılığı artırmayı ve yerel ekonomiyi desteklemeyi hedeflediklerini söyledi.

AİÇÜ’nün bal üretiminde attığı bu adımın ardından, üniversitenin ilerleyen dönemlerde daha fazla bal ve bal ürünlerini üretimi yapacağını da dile getiren Prof. Dr. Karabulut, bu kapsamda Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Arıcılık ve Arı Ürünleri Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulmasını da hedeflediklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri