Asgari ücret zammı ne kadar olacak?

2025 yılı için asgari ücret zammı ve bu sürecin ne zaman belli olacağı konusu, yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere toplumun büyük bir kesimi tarafından yakından takip ediliyor.

Henüz asgari ücreti belirleme süreci resmen başlamamış olsa da, işçi ve işveren temsilcileri aralık ayında yapılması planlanan toplantılar için hazırlıklara başladı. Peki, 2025 asgari ücret zammı ne zaman belli olacak?

Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

2025 yılı asgari ücret zam oranı, aralık ayında yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarında belirlenecek. İlk toplantının aralık ayında yapılması bekleniyor ve yıl sonuna doğru yeni asgari ücret rakamı açıklanacak.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Ekonomistler arasında asgari ücret zammıyla ilgili farklı tahminler yapılıyor. Zammın, yıl sonu enflasyon oranına mı yoksa hedef enflasyona mı göre yapılacağı konusu henüz netlik kazanmış değil. Bazı uzmanlar, zammın yüzde 30’un üzerinde olabileceğini öne sürerken, özel sektör için zam oranlarının yüzde 20 civarında kalabileceği tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz yıl asgari ücret, ocak ayında yüzde 49,11 oranında artarak 17 bin 2 liraya yükselmişti. Bu yıl için çeşitli senaryolara göre tahmin edilen asgari ücret artışları ise şu şekilde:

Yüzde 30 zam yapılırsa, asgari ücret 22 bin 102 liraya çıkacak.

Yüzde 40 zam ile yeni asgari ücret 23 bin 802 lira olacak.

Yüzde 45 zam yapılırsa, 24 bin 650 lira seviyesine ulaşacak.

Piyasa beklentilerine göre, zam oranı netleştiğinde 2025 yılı için geçerli olacak yeni asgari ücret aralık ayında duyurulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri