Ayhan Bora Kaplan davasının Süleyman Soylu'yla ilgisi ne?

Ayhan Bora Kaplan davası, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun adının geçtiği detaylarla gündeme oturdu. Peki, olay nedir ve bu davada Süleyman Soylu'nun rolü nedir? İşte merak edilen detaylar...

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 sanığın yargılandığı dava, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor. Davanın odak noktası, cinayete kurban giden Mahfuz Tatar'ın ölümüne ilişkin suçlamalar. Bu kapsamda müştekiler dinleniyor ve yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

Süleyman Soylu'nun Adı Geçti

Mahfuz Tatar'ın kardeşi İlhan Tatar, duruşmada dikkat çeken iddialarda bulundu. İlhan Tatar, Ayhan Bora Kaplan'ın kendisine cinayetle ilgili işten çekilmesi için para teklifinde bulunduğunu ileri sürerek, Süleyman Soylu'nun ismini dile getirdi. İlhan Tatar, "Asıl baron sensin, seninle Süleyman Soylu" diyerek bu konuda suçlamalarda bulundu. Bunun üzerine Ayhan Bora Kaplan, Tatar'a "Devlet büyüklerimiz hakkında doğru dürüst konuş" diyerek tepki gösterdi.

HTS Kayıtları Tartışması

İlhan Tatar'ın avukatı, Ayhan Bora Kaplan'ın Mahfuz Tatar'ın cinayetinde azmettirici olduğunu iddia ederek, HTS (telefon trafiği) kayıtlarının dosyaya dahil edilmesini talep etti. Avukat, bugüne kadar bu kayıtların istenmediğini belirterek, bunun aydınlatılması gerektiğini vurguladı.

Gündemdeki Süleyman Soylu Detayı

Süleyman Soylu'nun adının bu dava kapsamında geçmesi, olayın kamuoyunda büyük yankı uyandırmasına neden oldu. Henüz konuyla ilgili ayrıntılar tam olarak netleşmemiş olmakla birlikte, Süleyman Soylu'nun bu durumdaki rolü ve bağlantıları merak konusu. Takip eden süreçte daha fazla bilgi ve detayın ortaya çıkması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri