Başkan Cesim Aşantuğrul'dan Önemli Mesajlar

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Din Görevlileri ve Camiler Haftası kapsamında, Din Bir Sen İl Başkanı Cesim Aşantuğrul, önemli açıklamalarda bulundu.

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Din Görevlileri ve Camiler Haftası kapsamında, Din Bir Sen İl Başkanı Cesim Aşantuğrul, önemli açıklamalarda bulundu.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Din Bir Sen İl Başkanı Cesim Aşantuğrul, bu çağda bilgiye ve ilme ulaşmanın önemine dikkat çekerek, yeni neslin dini ve geleneksel değerleri unuttuğuna işaret etti. Aşantuğrul, "Bu asırda bizler daha çok ilme, bilgiye ve sağlam kaynaklardan öğrenmeye ihtiyacımız var. Yeni nesil, örf, adet, gelenek ve dini unutmuş vaziyette. Onlara çok sahip çıkmak gerek. Hepimizin görevi bu olmalı" dedi.

Camilerin İslam toplumunun en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirten Başkan Aşantuğrul bu kutsal mekânlara ve din âlimlerine sahip çıkmanın önemine de vurgu yaptı. Aşantuğrul, "Kabe'nin birer şubesi olan camilere, peygamber varisleri olan âlimlere daha çok sahip çıkıp, ilmi talep etmeliyiz. Din görevlileri, toplumumuzun manevi mimarlarıdır ve başımızın tacı olması gerekir" ifadelerini kullandı.

Aşantuğrul, din âlimlerinin rehberliği olmasaydı, İslam'ı tam anlamıyla kavramanın mümkün olamayacağını da belirterek, "Allah'ı görmüyoruz, ama kitabı Kur'an'ı görüyoruz ve bize Allah'ı, Kur'an'ı, dini anlatan âlimler vesilesiyle Kur'an'ı anlıyoruz. Eğer bu âlimler olmasaydı yolumuzu şaşırırdık. İlmihal ve dini kitaplar, hadisler olmasaydı hakikati bulamazdık” diye konuştu.

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleneceğini söyleyen Cesim Aşantuğrul, bu vesileyle toplumda din görevlilerinin ve camilerin önemini yeniden hatırlatma ve bu değerlerin korunması gerektiğini vurguladı. Aşantuğrul, "Mevlam hak ve hakikat yolundan ayırmasın. İslam’a ve Müslümanlara hizmette muvaffak eylesin bizleri. Din Görevlileri Haftası kutlu olsun" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri