Bazid Dağcılık Kulübü'nden Yeni Rota: Hamurkesen Deresi

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Bazid Dağcılık Kulübü Dernek Başkanı Sıddık Uğurlu, bu haftaki doğa yürüyüşü rotalarının Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde bulunan Hamurkesen Deresi olduğunu duyurdu.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Bazid Dağcılık Kulübü Dernek Başkanı Sıddık Uğurlu, bu haftaki doğa yürüyüşü rotalarının Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde bulunan Hamurkesen Deresi olduğunu duyurdu.

Bu hafta yürüyüşe çıkan doğaseverler, Iğdır’ın doğal güzelliklerinden biri olan Hamurkesen Deresi’nde doğayla baş başa kalma fırsatı yakaladılar. Serin dere sularının eşlik ettiği yürüyüş, katılımcılar için unutulmaz bir deneyim oldu. Başkan Uğurlu, her hafta düzenledikleri bu yürüyüşlerle hem çevreyi tanıttıklarını hem de doğa ile iç içe bir yaşam tarzını benimsediklerini belirtti.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan Sıddık Uğurlu, Bazid Dağcılık Kulübü’nün sadece dağcılar için değil, aynı zamanda doğa tutkunları için de bir buluşma noktası olduğunu vurguladı. Her hafta belirledikleri farklı rotalarla hem Ağrı’nın hem de çevre illerin doğa güzelliklerini tanıttıklarını ifade eden Uğurlu, “Çevremizi tanıtmak, doğayla buluşmak isteyen tüm doğa dostlarımızı Bazid Dağcılık Kulübü çatısı altında buluşmaya bekliyoruz” dedi.

Bazid Dağcılık Kulübü olarak düzenledikleri yürüyüşler ve etkinliklerle hem doğayı korumayı hem de bölgenin doğal güzelliklerini tanıtmayı amaçladıklarını vurgulayan Sıddık Uğurlu, doğa yürüyüşlerinin bölge turizmine katkı sağladığını ve çevre bilincini artırdığını belirtti. Özellikle gençleri doğa ile buluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Uğurlu, her hafta farklı bir güzergâh belirleyerek doğa sevgisini aşılamaya devam edeceklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri