Bitlis'te Muaythai Şampiyonası başladı

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından Bitlis'te düzenlenen Sultan Alparslan Malazgirt Zaferi 1071 ve Ahlat Etkinlikleri kapsamında Türkiye Minikler ve Yıldızlar Muaythai Şampiyonası başladı.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Yerleşkesi'ndeki kapalı spor salonunda gerçekleştirilen şampiyonaya, 55 ilden gelen 1150 sporcu, antrenör ve hakem katılım gösterdi.

Şampiyonanın açılış programında konuşan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, çocuklar ve gençlerin sporla buluşmasının gurur verici olduğunu ifade etti. Karaömeroğlu, "Bugün sadece spor müsabakaları düzenlemiyoruz; aynı zamanda geleceğin güçlü, sağlıklı ve bilinçli bireylerinin yetişmesine tanıklık ediyoruz. Spor, fiziksel sağlığın yanı sıra ruhsal dengeyi sağlar ve sosyal bağları güçlendirerek gençleri hayata hazırlar," dedi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen bu şampiyonaya ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, müsabakalar öncesinde Bitlis'in Ahlat ilçesinde gerçekleştirilen Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü etkinliklerine katıldıklarını ifade etti. Yıldız, "1150 kişilik ekiple Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret ettik. Şampiyonaya katılan sporcular ve davetlilerle birlikte Bitlis’in tarihi ve doğal güzelliklerini gezdik. Organizasyona katkıda bulunan Bitlis Valiliği, Ahlat Kaymakamlığı ve Bitlis Eren Üniversitesi'ne teşekkür ediyorum. Müsabakalar bugün itibarıyla başladı, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum," diye konuştu.

Samsun’dan katılan sporculardan Zeynep Çağlayan ise, "İl seçmelerinde başarı elde ederek bu şampiyonaya katılmaya hak kazandım. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Beni yetiştiren hocama da teşekkür ediyorum," dedi.

Şampiyona, 29 Ağustos'ta yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri