Doğubayazıt'ta 140 Ücretli Öğretmen Alımı Yapılacak

Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Şen, Radyo Doğubayazıt'ta katıldığı Toplumsal Artı programında önemli müjdeler verdi.

Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Şen, Radyo Doğubayazıt'ta katıldığı Toplumsal Artı programında önemli müjdeler verdi. 2024-2025 eğitim öğretim yılına dair yapılan programda, Müdür Şen, ilçeye kazandırılan yeni eğitim yapıları ve öğretmen alımları hakkında bilgiler paylaştı.

Müdür Şen, ilçeye geçtiğimiz yıl 5 anaokulu kazandırdıklarını belirtti. Ayrıca, önümüzdeki günlerde 140 ücretli öğretmen alımı yapılacağını duyurdu. Bu durum, ücretli öğretmenlik başvurusu yapan adaylar için sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi.

Dinleyicilerden gelen en çok merak edilen konulardan biri, öğrencilerin erken saatlerde okula gitme zorunluluğu oldu. Şen, bu sorunun farkında olduklarını ve Valilik talimatıyla, bu durumdan etkilenen öğrencilerin okula 1.5 saat daha geç gideceklerini açıkladı. Çözüm sürecinin devam ettiğini vurguladı.

İŞKUR üzerinden Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda çalışan destek personeliyle ilgili de önemli bir gelişme yaşandığını ifade eden Şen, bu işçilerin ücretlerinin 6000 TL’den 12.000 TL’ye çıkarılacağı müjdesini verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri