Doğubayazıt’ta 4-6 Yaş Kur'an Kursu Açıldı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı İshak Paşa Mahallesi'nde, Mevlana Camii'nin atıl durumda bulunan alt katı, hayırseverlerin desteğiyle 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur'an kursuna dönüştürüldü.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı İshak Paşa Mahallesi'nde, Mevlana Camii'nin atıl durumda bulunan alt katı, hayırseverlerin desteğiyle 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur'an kursuna dönüştürüldü.

İshak Paşa Mahallesi’nde yaşayan çocukların eğitimi için büyük bir fırsat olan bu proje, hayırsever vatandaşların maddi ve manevi katkıları sayesinde hayata geçirildi. Cami altında uzun süredir kullanılmayan alan, kapsamlı bir tadilat sürecinden geçirilerek ferah ve modern bir eğitim alanına dönüştürüldü. Eğitim merkezi, çocuklara sadece dini bilgi vermekle kalmayacak, aynı zamanda sosyal ve ahlaki gelişimlerine de katkı sağlayacak.

Kur’an kursunun açılış töreni, Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci, Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş, Ağrı İl Müftü Vekili Mustafa Solhan, Ağrı İl Müftü Yardımcısı Kemal Arpacı, Doğubayazıt Kızılay Şube Başkanı Kemal Şahin, İshakpaşa Mahallesi Hayırsever iş İnsanı Hacı İsa Karaduman ve İlçe Müftü Vekili Murat Polat’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Tören sırasında, cami imamı Saim Taşdemir ve projeye büyük destek veren hayırsever vatandaşa plaket takdim edilerek teşekkür edildi.

Karakösehaber internet sitemize açıklamalarda bulunan mahalle sakinleri, çocuklarının rahat ve güvenli bir ortamda dini eğitim alacak olmasından son derece memnun olduklarını dile getirdiler. Eğitim ortamının ferah ve modern olmasının kendileri için önemli olduğuna değinen aileler, “Mevlana Camii’nin altında açılan bu Kur’an kursu, dini eğitim almak isteyen küçük yaştaki çocuklara yönelik büyük önem taşıyor. Bu hizmetin çocukların manevi gelişimine katkı sağlayacağına inanıyor ve projede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ağrı Haberleri