Doğubayazıt’ta Sanatın Yeni Adresi

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Yöntem Koleji, sanat eğitimi alanında önemli bir adım attı. Kolej bünyesinde kurulan ‘Seramik ve Heykel Atölyesi’ ile çocuklar, profesyonel heykeltıraş Ozan Baycan’ın öncülüğünde sanatla tanıştı.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Yöntem Koleji, sanat eğitimi alanında önemli bir adım attı. Kolej bünyesinde kurulan ‘Seramik ve Heykel Atölyesi’ ile çocuklar, profesyonel heykeltıraş Ozan Baycan’ın öncülüğünde sanatla tanıştı.

Bu yıl ilk defa verilen seramik ve heykel dersleri, bölgedeki çocuklar için bir ilk olma özelliği taşıyor. Özellikle Doğubayazıt’ta daha önce karşılaşılmamış bir deneyimi sunan bu dersler, öğrencilerin sanatsal becerilerini geliştirmelerine olanak sağlıyor. Alanında uzman ve yüksek lisans mezunu heykeltıraş Ozan Baycan, atölye çalışmalarını bizzat yöneterek öğrencilere sanatsal bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Heykel ve seramik gibi görsel sanatların temel tekniklerini öğretirken, çocukların hayal güçlerini ve el becerilerini geliştiren Baycan, öğrencilerin özgün eserler ortaya koymasını sağlıyor. Doğubayazıt gibi sanat eğitimi konusunda sınırlı imkânların bulunduğu bir bölgede bu girişim, sanat dünyasına adım atmak isteyen gençler için büyük bir fırsat sunuyor.

Seramik ve Heykel Atölyesi’nin başında bulunan Ozan Baycan, bu derslerin çocukların sanata olan ilgisini artırmak ve potansiyellerini açığa çıkarmak için önemli bir adım olduğunu belirtti. Baycan, “Çocuklar, heykel ve seramik gibi görsel sanatlar aracılığıyla hem kendilerini ifade etme becerisi kazanıyor hem de estetik bir bakış açısı geliştiriyor. Onların eserlerini görmek ve bu sürecin bir parçası olmak benim için çok kıymetli” dedi.

Seramik ve heykel derslerinin başlamasıyla birlikte Doğubayazıt’ta sanata olan ilginin giderek arttığını ifade eden Baycan, “Atölye çalışmalarına katılan çocuklar, sanatsal becerilerini geliştirirken aynı zamanda eserleriyle özgün bir dünya oluşturma fırsatı buluyor. Aileler de bu yeni sanat derslerinin çocukların gelişimine katkı sağladığını ve bu tür faaliyetlerin devam etmesi yönündeki taleplerini dile getiriyor” diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ağrı Haberleri