Ekonomik Şok: Dolar Rekor Kırarak 31 Lirayı Gördü

Doların hızla yükselişi devam ediyor. Bugün güne değer kazanarak başlayan dolar, 30,9580 seviyesinden sonra 31 TL seviyesini test ederek tarihi bir zirveye ulaştı. Euro da 33,47 TL seviyesinden işlem görüyor.

Son günlerdeki yükseliş trendini sürdüren dolar, sabah saatlerinde 30,95 TL civarında işlem görürken, ardından hızla yükselerek 31 TL seviyesini zorladı. Euro ise 33,47 TL'den alıcı buluyor.

Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı politika faizi kararı öncesinde doların bu hızlı yükselişi dikkat çekiyor. Özellikle Merkez Bankası'nda yaşanan başkan değişikliği sonrası tüm gözlerin faiz kararına çevrildiği bir ortamda, doların 31 TL'yi geçmesi piyasalarda endişe yaratıyor.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, enflasyon raporu sunumunda faiz artışı döngüsünün sonlandırıldığını belirtmiş, ancak faiz indirimi konusunun henüz erken olduğunu vurgulamıştı. Bu durum, piyasalarda faiz kararı öncesinde belirsizlik ve tedirginlik yaratıyor.

Doların 31 TL'yi geçmesiyle birlikte, ekonomi yönetiminin alacağı önlemler ve Merkez Bankası'nın faiz kararı yakından takip edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri