Enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanacağı tarih, özellikle ev sahibi ve kiracılar tarafından merak ediliyor.

Enflasyon, market fiyatları ve kira artışlarını doğrudan etkilediği için bu veriler büyük bir önem taşıyor. Ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentileri de şekillendi. Peki, ağustos ayı enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?

Enflasyon Verileri Ne Zaman Açıklanacak?

TÜİK, ağustos ayı enflasyon verilerini 3 Eylül 2024 Salı günü saat 10.00'da açıklayacak. Bu veriler, eylül ayında uygulanacak kira artış oranlarını belirleyeceği için tüm Türkiye tarafından merakla bekleniyor.

Ekonomistlerin Beklentisi Ne Yönde?

AA Finans'ın anketine katılan 11 ekonomistin ortalama beklentisi, ağustos ayı enflasyonunun yüzde 2,64 artacağı yönünde. En düşük beklenti yüzde 2,21, en yüksek beklenti ise yüzde 3,10 seviyesinde. Bu tahminlere göre, yıllık enflasyonun bir önceki ayki yüzde 61,78 seviyesinden yüzde 52,20'ye gerilemesi bekleniyor. Ayrıca, ekonomistlerin 2024 yıl sonu enflasyon beklentisi ise yüzde 42,84 olarak öngörülüyor.

Geçmiş Veriler

TÜİK, temmuz ayı enflasyonunu yüzde 3,23 olarak açıklamıştı. Bu veriye göre, yıllık enflasyon yüzde 61,78'e gerilemişti. Kira artış oranlarını belirleyen 12 aylık ortalama enflasyon ise yüzde 65,93 olarak kaydedilmişti.

Sonuç olarak, ağustos ayı enflasyon verileri 3 Eylül'de açıklanacak ve bu veriler, ekonominin genel seyri ile kira artışları konusunda önemli bir yol gösterici olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri