Erdoğan’ın kabinede geniş çaplı revizyon yapacağı iddiası: Hangi bakanlar değişecek?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği iddiası gündeme bomba gibi düşerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede geniş çaplı bir revizyon yapacağı konuşuluyor.

Kulislerde konuşulan iddialara göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da aralarında bulunduğu bakanlar değişecek. Bu değişikliklerin bir kısmının hafta sonu Resmî Gazete’de yayımlanması bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti kaynakları ise bu iddialar karşısında henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Sağlık Bakanı Koca’nın Durumu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa ettiği iddiası kulislerde en çok konuşulan konulardan biri. Koca’nın, AK Parti’nin Kızılcahamam kampında vekiller tarafından ağır eleştirilere maruz kaldığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine görevden alınacağını söylediği iddia edildi. Ancak, Sağlık Bakanlığı yetkilileri bu iddiaları yalanlayarak, Bakan Koca’nın eşyalarını topladığı iddiasının doğru olmadığını belirtti. Yetkililer, Koca’nın herhangi bir açıklama yapmadığını ve cuma günü İstanbul’da olduğunu söyledi.

Diğer Bakanlarla İlgili İddialar

Habertürk yazarı Bülent Aydemir, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kapsamlı değişiklikler yapacağını öne sürdü. Aydemir, Erdoğan’ın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya görevden alınacağını söylediğini ve Koca’nın istifasını sunduğunu iddia etti. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da değişeceği iddiaları sosyal medyada yer aldı.

Hafta Sonu Resmi Gazete’de Yayınlanacak mı?

Erdoğan’ın kabinede geniş çaplı bir revizyon yapacağı ve bu revizyonun aşama aşama gerçekleşeceği iddia ediliyor. Hafta sonu Resmî Gazete’de bazı değişikliklerin yer alması bekleniyor. Bu iddialar doğrulanırsa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinede önemli değişiklikler yapacağı kesinleşmiş olacak.

Erdoğan’ın, özellikle partililer ve vekiller tarafından eleştirilen bakanları değiştireceği belirtiliyor. Bu değişikliklerin, kabineyi daha uyumlu ve verimli hale getirmeyi amaçladığı düşünülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri