Erzurum Teknik Üniversitesi'nden Sağlıklı Yaşam'a Dair Farkındalık

Erzurum Teknik Üniversitesi, Öğrenci Toplulukları ve Kulüpleri Tanıtma Festivali'nde Sağlık İl Müdürlüğü Yıldızkent Sağlıklı Hayat Merkezi ekibi ile birlikte öğrencilere yönelik çeşitli aktiviteler düzenledi.

Etkinlik alanında, öğrencilere yönelik çeşitli aktiviteler düzenlendi. Sağlık İl Müdürlüğü, birinci basamak sağlık hizmetleri ve sağlıklı yaşam merkezleri hakkında bilgilendirici afişler ve broşürler dağıttı.

Fizyoterapistler, öğrencilere ısınma egzersizleri ve omuz, kol ve sırt kaslarını çalıştırabilecekleri basit hareketler göstererek aktif yaşamın önemini vurguladı. Diyetisyen ise sağlıklı beslenme konusundaki önerilerini, yaptığı ölçümlerle destekleyerek sundu. "Motivasyon Çarkı" etkinliği, öğrencilerin hayata daha olumlu bir bakış açısı kazanmalarına yardımcı olmayı hedefledi. Ayrıca, psikologlar ile öğrencilerin soru sorabileceği ve öneri alabileceği bir alan oluşturuldu.

Etkinlikte, davranışsal bağımlılıklar ve psikososyal risk faktörleri (şiddet, istismar, aile içi ruhsal sorunlar, yoksulluk vb.) hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Bağımlılıkla mücadele kapsamında tütün kullanımının zararları anlatıldı; sigara içen öğrencilerin karbonmonoksit ölçümleri gerçekleştirilerek, sigara bırakma polikliniklerine yönlendirildiler. Ayrıca, Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi, kadınlar, anneler, çocuklar ve ergenler için sunulan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Birimi, uygun yaş grupları için kanser taramaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri