Erzurum'da 2024 Yılının İlk 9 Ayında Bin 869 Kaza Gerçekleşti

Erzurum’da, 2024 yılının ilk 9 ayında polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinde toplam 1.402 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldi.

Yapılan tüm uyarılara ve alınan önlemlere rağmen, ülkemizde trafik kazaları maalesef can kayıplarına neden olmaya devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığı’nın 2024 yılı kaza istatistiklerine göre, kazaların başlıca sebebi sürücü hataları olarak öne çıkıyor. Özellikle, araç hızının yol, hava ve trafik koşullarına uygun olmaması kazalarda önemli bir faktör olarak tespit edildi. Erzurum’da, polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinde, 9 aylık dönemde 1.869 maddi hasarlı kaza yaşanırken, bu kazalarda 37 kişi hayatını kaybetti ve 2.527 kişi yaralandı.

Kaza verilerine bakıldığında, kent merkezlerinde daha fazla kaza meydana geliyor. Polis bölgesinde, bu süre zarfında 1.229 ölümlü ve yaralamalı kaza, 1.824 maddi hasarlı kaza meydana geldi; bu kazalarda 27 kişi yaşamını yitirirken 2.172 kişi yaralandı. Jandarma bölgesinde ise 173 ölümlü-yaralamalı kaza ve 45 maddi hasarlı kaza kaydedildi; bu kazalarda 10 kişi hayatını kaybederken 355 kişi yaralandı. Tarafların anlaşarak kendi aralarında tutanak tuttuğu maddi hasarlı kazalar ise bu rakamlara dahil edilmedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri