Erzurum'un tarihi ve tabiat güzellikleriyle süslenen sergi görenleri büyüledi

Erzurum tarihi Çifte Minareli Medrese'de açılan, yörenin tarihi ve tabiat güzelliklerini konu alan " Tabiattan Esintiler" adlı resim sergisi, sanatseverler tarafından yoğun ilgi odağı oldu.

Erzurumlu ressam Fesih Özyurt, şehrin doğasından ve tarihinden esinlenerek yağlı boya ile hazırladığı 75 tabloyu, Çifte Minareli Medrese'de sanatseverlerin beğenisine sundu.

Şehrin doğal güzelliklerinin ve tarihinin gösterildiği resim sergisinde; Palandöken Dağı, Çifte Minareli Medrese, Narman Peri Bacaları, Atlama Kuleleri, Erzurum Kalesi, cirit ve bar ekibinin gösterileri gibi eserlere, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gençlere resim sanatını sevdirmek istiyor

Ressam Özyurt, AA muhabirine, resim sergisinin vatandaşlar tarafından çok beğenildiğini söyledi.​​​​​​​

Gençlere resim sanatını sevdirmek ve teşvik etmek amacıyla sergi açtığını anlatan Özyurt, "Resimlerimde genelde tabiatın güzelliklerine odaklanıyorum. Ancak Selçuklulardan Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine kadar tarihimize mal olmuş olayları da işliyorum. Ayrıca savaş, deprem, yoksulluk ve mağduriyetler gibi toplumsal sorunları da eserlerimde yansıtıyorum." dedi.

Özyurt, "Tabiattan Esintiler" ismini verdiği sergiyle tabiatın güzelliklerine dikkati çekmek istediğini vurguladı.

Tablolarını yoğun emek vererek hazırladığını belirten Özyurt, serginin bi​​​​​​​r süre daha ziyarete açık olacağını sözlerine ekledi.

​​​​​​​

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri