Eylem Tok olayı nedir? Eylem Tok kimdir?

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen bir olayın merkezinde yazar Eylem Tok bulunuyor. Peki, Eylem Tok kimdir, neden konuşuluyor? İşte detaylar...

1 Mart 2024 tarihinde Mithatpaşa Mahallesi’nde yaşanan ölümlü kazada, Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu kullandığı ATV motoruyla bir grup insana çarpmıştı. Kazanın ardından bir çocuk babası olan Oğuz Murat Acı hayatını kaybetmişti. Ancak, olayın şokunu yaşayanlar daha sonra büyük bir sürprizle karşılaştılar: Eylem Tok ve oğlu olayın ardından önce Mısır'a, ardından da ABD'ye kaçtılar.

ABD'DE GÖRÜNTÜLENDİ

Eylem Tok ve oğlu, ABD'de New York sokaklarında görüntülendi. Görüntüler, ABD'de yaşayan gazeteci Razi Canikligil tarafından paylaşıldı. Paylaşımında, "ABD’ye kaçan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, New York’talar. 57. sokak ve 6. Avenue köşesinde görülen kaçak anne oğul fotoğrafları çekilirken gülmeleri dikkat çekti" ifadelerine yer verildi.

Bu gelişmelerin ardından Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eylem Tok ve oğlu hakkında tutuklama kararı verildiğini açıkladı ve ABD'den iadeleri için talepte bulundu.

EYLEM TOK KİMDİR?

Eylem Tok, Türkiye'nin tanınmış bir yazarı, şairi, senaristi ve yönetmenlerinden biri olarak biliniyor. İktisat ve psikoloji eğitimi almış olan Tok, çok satanlar listesine giren romanlar yazdı ve senaryosunu yazıp yönettiği filmler pek çok uluslararası film festivalinde gösterildi. Ayrıca çocuklar ve gençler için kaleme aldığı kitaplarla da dikkat çeken Tok'un hayatı ve edebi eserleri Türkiye'de geniş yankı uyandırmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri