Galatasaray Deplasmanda Kaybetmiyor

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Galatasaray, deplasmanda Antalyaspor’u 3-0 mağlup ederek liderlik koltuğunu sağlamlaştırdı. Bu galibiyetle sarı-kırmızılılar, aynı zamanda ligde üst üste kazanma rekorunu da kırmış oldu.

Maçın ilk yarısını 1-0 önde kapatan Galatasaray, mücadeleyi 3-0’lık skorla tamamladı. Bu sonuçla puanını 25’e çıkaran sarı-kırmızılı ekip, yenilgisiz liderliğini devam ettirirken, ligdeki yenilmezlik serisini 10 maça çıkardı. Galatasaray’ın Süper Lig'deki yenilmezlik serisi, geçen sezonun son maçında Konyaspor’u mağlup etmesiyle başlamıştı. Bu sezon ise Hatayspor, Konyaspor, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Gaziantep FK, Fenerbahçe, Alanyaspor ve Antalyaspor'u yenen sarı-kırmızılılar, Kasımpaşa ile berabere kaldı.

Deplasman Performansı Tarihe Geçti

Galatasaray, Antalyaspor zaferiyle birlikte Süper Lig’de dış sahada üst üste 13. galibiyetini elde ederek rekor kırdı. Son deplasman mağlubiyetini 11 Kasım 2023'te Hatayspor karşısında 2-1'lik skorla alan Galatasaray, o tarihten bu yana deplasmanda çıktığı 16 maçta 14 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

Icardi ve Osimhen'den Goller

Mauro Icardi, Antalyaspor maçında iki gol atarak ligdeki 4. golünü kaydetti. Maçın 10. dakikasında Dries Mertens’in köşe vuruşundan yaptığı asistle kafa vuruşu ile ilk golü atan Arjantinli oyuncu, 52. dakikada Yunus Akgün’ün pasıyla penaltı noktası yakınından ağları ikinci kez havalandırdı. 78. dakikada yerini Victor Osimhen’e bırakan Icardi, takımının en etkili isimlerinden biri oldu.

Victor Osimhen ise uzatma dakikalarında attığı golle skoru 3-0’a taşıdı. 90+2. dakikada Hakim Ziyech’in serbest vuruşunu ceza sahasında kontrol eden Osimhen, sol çaprazdan yaptığı röveşatayla topu ağlara gönderdi ve ligdeki 3. golünü attı.

Jakobs ve Ziyech’ten Dikkat Çeken Gelişmeler

Galatasaray’ın sol beki Ismail Jakobs, maç sırasında yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi ve 23. dakikada yerini Berkan Kutlu’ya bıraktı. Faslı yıldız Hakim Ziyech ise sakatlığının ardından tam 8 maç sonra sahaya çıktı. Son olarak Young Boys karşısında forma giyen Ziyech, 71. dakikada Dries Mertens’in yerine oyuna dahil oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri