Gazeteci Ertuğrul Akbay kimdir? Ertuğrul Akbay neden öldü?

Gazeteci Ertuğrul Akbay kimdir? Ertuğrul Akbay neden öldü? Cevapları ve çok daha fazlası bu haberde..

Gazeteci Ertuğrul Akbay'ın Anısına: Hayatı ve Ölümü

Gazetecilik Dünyasının Değerli İsmi: Ertuğrul Akbay

Türk basın camiasının saygın isimlerinden biri olan gazeteci Ertuğrul Akbay, ölüm yıldönümünde anılarla yâd ediliyor. Peki, Ertuğrul Akbay kimdir ve neden öldü? İşte detaylar...

Ertuğrul Akbay'ın Hayatı ve Kariyeri

Ertuğrul Akbay, 28 Temmuz 1939 tarihinde Mudanya, Bursa'da doğdu ve Türk basın tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Galatasaray Lisesi mezunu olan Akbay, gazetecilik kariyerine 1966 yılında adım attı. Özellikle 1980’li yıllarda "Gölge Adam" adıyla yaptığı haberlerle tanındı ve basında önemli bir yer edindi. Gazetecilik alanında yaptığı çalışmalarla olduğu kadar edebi çalışmalarıyla da dikkat çeken Akbay, Türk basın tarihine önemli izler bıraktı.

Ertuğrul Akbay'ın Son Yılları ve Vefatı

Ertuğrul Akbay, Sözcü Gazetesi imtiyaz sahibi Burak Akbay'ın babası olarak da biliniyordu. Aktif gazetecilik yaşamının yanı sıra edebiyat alanında da eserler veren Akbay, 2013 yılında "Yaş 75 Yolun Yarısı" adlı kitabıyla da okurlarla buluştu. Ancak, 7 Mart 2019'da İstanbul'da yaşamını yitirdi. 80 yaşındaki Ertuğrul Akbay, kanser tedavisi gördüğü hastanede hayata veda etti. Türk basın camiası, bu kaybı derin bir üzüntüyle karşıladı ve Akbay'ı sonsuzluğa uğurladı. (HABER MERKEZİ)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri