Ağrı’da Haber Merkezimize gelen ihbarları değerlendirmek üzere bugün Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden ekiplerimiz tam anlamıyla çile dolu bir hastane ile karşılaştılar.
Adı geçtiğimiz yıllarda Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilen ancak fiziki yapısı dışında pekte bir şey değişmeyen hastanede vatandaşlar tam anlamıyla can çekişiyor.
Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan keyfi uygulamalar sonucu MR çekimi 6 aya, Tomografi ve ultrason çekimi ise 5 aya kadar yükselmişti. Yapılan kontrollerde Başhekimin her gün için kendisi ve özel hastalarına MR çekimi için 2 saat ayırdığı ve çekim sürelerinin fazla bırakıldığı tespit edilmişti. Gelen Koordinatörlerin hastane ile ilgili rapor tutukları ve hem doktor kadrosunda hem de Başhekimlik görevlilerinde büyük ihmaller tespit edilmişti.
Bugün Karaköse Haber Muhabirlerinin çektiği fotoğrafları ve sıkıntıları sizlerle paylaşıyoruz.
Sıra Almak Çok Zor
Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sıra almak gerçekten de çok zor. MHRS’den günler sonrasına sıra almak istemeyen Ağrılılar sabahın erken saatlerinde hastaneye gelerek sıraya giriyorlar. Oldukça havasız bir ortamda ayakta bekleyerek sıra almaya çalışan Ağrılılar zaman zaman birbirleri ile tartışarak önde sıra almak isteyenlere fırsat vermemeye çalışıyorlar.
Asansörler hep bozuk !
Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi kurulduğu günden bugüne asansör problemini hiçbir zaman çözemedi. Sürekli bozulan asansörler, hem yönetimin hem de hastaların canını sıkmaya devam ediyor.
Açıldığı günden beri asansör sorunu yaşayan hastanede hastalar büyük sıkıntılar yaşamaya devam ediyor. Yürüyerek hastane merdivenlerini çıkmaya çalışan hastalar, merdivenlerde dinlenirken; tekerlekli sandalye ile üst kata çıkmaları gerekenler ise adeta büyük bir çile yaşıyor.
Sabah saatlerinde diyaliz hastası olan annesini hastaneye getirdiğini belirten Halil İbrahim Uçar, asansörlerin çalışmaması nedeniyle ikinci kata büyük zorluklarla çıktıklarını söyledi. Çalışan asansörler önünde uzun kuyruklar oluştuğuna dikkat çeken Uçar, “Burası hastane ve sağlam adamın burada işi olmaz. Hasta insan da kat çıkamaz. Böyle bir durumla karşılaştığım için inanın memleketim adına moralim çok bozuldu. 500 bin nüfuslu bir ilin hastanesi bu halde olmamalı” ifadelerini kullandı.
Hastane yönetimi, asansörlerin sık sık bozulması nedeniyle oluşan mağduriyetin farkında olduklarını ve sorunun çözümü için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Ancak hastalar, sorunun bir an önce kalıcı olarak çözüme kavuşturulmasını bekliyor. Asansörlerin bozulması, özellikle yaşlı, engelli ve ağır hasta olanlar için ciddi bir sorun oluşturuyor.
Hastane yolu çile dolu !
Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne araçları ile gelen vatandaşların düzensiz parkları sonucu hastane girişi ve acil bölümü neredeyse kapalı durumda. Acil ambulanslarının büyük zorluk yaşadığı bina önünde araçlar yolları kapatmayı sürdürüyor.
Malzeme yok
Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görüştüğümüz doktorlarda tıbbi malzeme ve ameliyat malzemesi eksikliğinden kaynaklanan sorunlar yaşıyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir doktor “Başhekimliğe yazmamıza rağmen malzemeler alınmıyor. Bundan dolayı aksayan ameliyatlarımız oldu. Geçenlerde bir doktor arkadaşımız kaburgası kırılan bir hastaya ortopedi doktorunun malzemeleriyle ameliyat yapmak zorunda kaldı” ifadelerini kullandı.
Tüm merdivenlerde sigara izmariti var
Hastane koridorları ve yürüme merdivenleri ise tam bir facia. Her merdiven başında sigara içilmesi için naylon bidonlar bırakılmış durumda. Merdivenlere oturulması için kartonlar bile serilmiş.
Sekreterler kraldan daha kralcı
Hastane bünyesinde çalışan ve işleri doktorlara sekreterlik yapmak olan sekreterler ise hastanenin kralı durumunda. Hastalarla istedikleri gibi konuşan ve azarlayan birçok sekreter hasta yakınları tarafından tepki görse de aynı şekilde çalışmayı sürdürüyor.
Doktorlar Acilde hastaya el sürmüyor
Hastanede yaptığımız bir diğer gözlem ise acil doktorlarının çok önemli değilse hiçbir hastaya dokunmaması. Sadece sözlü olarak hastaları dinleyen doktorlar ya ağrı kesici yada serum vererek “Geçmezse uzman doktora gidin” çözümünü sergilemeye devam ediyorlar.