Kabine bugün toplanıyor: Kabine gündeminde neler var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak olan Kabine Toplantısı, önemli konuların ele alınacağı yoğun bir gündeme sahip olacak. İşte Kabine Toplantısı saati ve gündem konuları...

Üç haftanın ardından yeniden toplanan Kabine, oldukça yoğun bir gündemle bir araya gelecek. Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikasti, Instagram erişim engeli, Ortadoğu'daki artan gerilim ve diğer ekonomik konular toplantının ana gündem maddeleri arasında yer alacak. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklama yapması bekleniyor. İşte Kabine Toplantısının detayları...

KABİNE TOPLANTISI SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı, bugün saat 15.30’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlayacak. Toplantının ana gündem maddesini İran'da Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikasta uğraması oluşturacak. Suikast sonrası Ortadoğu’da artan gerilim, İran’ın İsrail’e yönelik misilleme açıklamaları ve İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırıları da ele alınacak.

Artan gerilime karşı Türkiye’nin atabileceği adımlar ve diplomatik ilişkiler de toplantıda değerlendirilecek konular arasında yer alacak.

GÜNDEMDE NELER GÖRÜŞÜLECEK?

Geçtiğimiz hafta Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından sosyal medya platformu Instagram’a getirilen erişim engeli de Kabine Toplantısı'nda görüşülecek. BTK kararıyla kapatılan Instagram için sürecin nasıl işleyeceği ve Meta'ya uygulanacak yaptırımların Kabine Toplantısı'nda netleşmesi bekleniyor.

İç politikada ise gündem ekonomi olacak. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında atılan adımlar değerlendirilecek, artan denetimler ve enflasyonla mücadele konuları da görüşülecek.

Geçtiğimiz hafta MİT koordinesinde gerçekleştirilen ABD ve Rusya arasındaki 26 kişilik esir takası da Kabine Toplantısı'nda ele alınacak. Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşı üzerinden artan tansiyonu düşürmek için atacağı diplomatik adımlar da toplantıda konuşulacak.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millete Sesleniş konuşması yapması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri