Kars Doğanın ve Sevimli Canlıların Eşliğinde Renklendi

Kars’ın Sarıkamış ilçesi, Türkiye’nin en yüksek rakımlı yerleşim yerlerinden biri olarak, yükselen hava sıcaklıklarıyla birlikte yeniden canlanan doğasıyla dikkat çekiyor.

Sarıçam ormanlarıyla kaplı bu güzel ilçede, gündüz sıcaklıklarının 20 dereceyi bulmasıyla birlikte doğada gözle görülür bir hareketlilik yaşanıyor. Özellikle sonbahar mevsiminde ortaya çıkan mavi kelebekler, doğaseverler ve fotoğraf tutkunlarının yoğun ilgisini çekiyor.

Doğa fotoğrafçısı Gürsoy Solmaz, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, sonbaharın doğayı adeta yeniden canlandırıp renklendirdiğini ifade etti. Solmaz, doğanın güzelliklerini kayıt altına almaya çalıştıklarını belirterek:

"Güz mevsimine ayak uydurmaya çalışan mavi kelebekler, onlara bir anlamda durak olan eskimiş deve dikenleri ve karşımızdaki ormanın çağla yeşili sanki uhrevi bir manzaranın tezahürü gibi. Burada mavi kelebekleri amatörde olsa çekme gayreti içindeyiz. Ama bazen bu sahada bugün hayata yeni başlamış gibi yeşil otları sarı çiçekleri görme imkanımız var" dedi.

Diğer taraftan havanın ısınmasını fırsat bilen sincaplar ağaç dallarında gezinirken, yeşilbaş ördekler ise derede yüzerek eşsiz doğanın ve sıcak havanın keyfini çıkardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri